Artikeln innehåller reklamlänkar
24 designklassiker på rea

24 trendiga designklassiker på rea just nu

Designklassiker är både tidlösa och trendiga. Och perfekta presenter till dig själv eller någon du tycker om. Här är 24 fina köp som kommer hålla stilen i många år. Just nu med rabatt!

Designklassikerna är lika heta varje år, eftersom de håller stilen över tiden. Och sommaren 2019, när alla pratar om att konsumera mer långsiktigt, är tidlös formgivning trendigare än någonsin.

24 fina designklassiker på rea:

Vi har valt ut snygga och tidlösa klassiker som du kan passa på att fynda just nu. Några är tillfälliga kampanjer, andra är på rea tills lagret tar slut.

1. Sjuan, Arne Jacobsen/Fritz Hansen

3107  Sjuan, eller serie 7, är en ständig bästsäljare. Stolen formgavs av Arne Jacobsen 1955. Just nu: Köp 4 och betala för 3 (gäller till den till 16 juni 2019). Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Munblåst vas i rosa glas, Aalvar Alto/Iittala

Alvar Aaltos vågiga vas är en av Iittalas mest ikoniska produkter. Här 16 cm hög och i en fin rosa färg. Just nu 30 % rabatt (om du väljer färgen laxrosa). Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

3. Bumbling i borstad aluminium, Ateljé lyktan

Tidlös, stilren och en klassiker i hemmets alla rum. Lampan Bumling formgavs av Anders Pehrson 1968. Just nu 30 % rabatt om du väljer borstad aluminium. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

4. Lyngbyvasen i vitt porslin, Lyngby Porcelæn

Ikonisk vas som lanserades 1936, när enkla former som denna var något helt nytt. Först på 1950-talet blev vasen riktigt populär – och sedan dess är den en favorit hos många.  Just nu 30 % rabatt. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

5. Aalto-fat, Iittala

Skulpturalt fat för till exempel snacks eller småsaker, av finska ikonen Alvar Aalto. Längd: 35,8 cm. Just nu på rea. Finns att köpa här. (länk till butik)

6. Bestick-set i 16 delar, Georg Jensen

Bernadotte formgavs av Sigvard Bernadotte 1939. Tillverkat i rostfritt stål som tål maskindisk. Just nu 24 % rabatt (kampanjpris). Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

7. CH24 Y-stol, Hans J Wegner för Carl Hansen & Søn

Hans J Wegners klassiska Y-stol designades år 1950 och känns precis lika modern i dag. Den här stolen i grönt är från en jubileumsutgåva. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här. (länk till butik)

8. Termoskanna, Stelton

EM77 designades av Erik Magnussen 1977 och uppdateras varje år med nya färger. Här i lavendel. Kampanjpris till den 7 juni 2019. Finns att köpa här. (länk till butik)

9. 80-talskamera i limiterad nyåtgåva, Polaroid originals

600 Chrome Gold i guldfärgad plast är en limiterad utgåva av Polaroids Sun 600-serie från 1980-talet. Denna vintagekamera är restaurerad för hand hos Polaroid originals. Just nu på rea. Finns att köpa här (länk till butik).

10. Stol, Bruno Mathson

Snygg stol med en intressant designhistoria: När Bruno Mathson formgav den år 1965 gick det inte att producera stolen. Men tack vare teknikens utveckling kan du köpa den – och just nu till kampanjpris. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

11. Ljusstake i mässing, Skultuna

Liljan designades av Ivar Ålenius Björk för världsutställningen i New York 1939. Sedan tillverkades ljusstaken av Ystad-metall till 1969. Nu produceras den igen av Skultuna. Just nu på rea. Finns att köpa här (länk till butik).

12. Fällbar stol i teak, Skagerak

En riktig trädgårdsklassiker, men fin även i ett litet kök, är Mogens Holmriis fällstol för Skagerak. Komplettera med ett bord från samma serie. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här (länk till Rum21).

13. Tallrik med klassiskt mönster, Lyngby

Rhombe-mönstret dök upp första gången 1961 på andra föremål, men har senare hittat sin plats på bland annat den här tallriken. Just nu 50 % rabatt. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

14. Skål, Normann Copenhagen

Krenit vann designpriser redan på 1950-talet och är med sin enkla form och snygga färgkombination precis lika modern i dag. Just nu 30 % rabatt. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

15. Ikoniskt sidobord, Eileen Gray/Classicon

Eileen Grays fantastiska design har hållit stilen sedan 1927. Adjustable Table E 1027 är som namnet antyder lika flexibelt som snyggt, i både sovrummet och vardagsrummet. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här (länk till butik).

16. Bestlite B5, Robert Dudley Best för Gubi

Bestlite kallas även Churchill-lampan efter den brittiska premiärministern som hade bordsvarianten på sitt kontor. Lampan formgavs 1930 i Bauhaus-stil. Just nu på rea. Finns att köpa här (länk till butik).

17. Stol, Yngve Ekström för Stolab

Pinnockio är en stol som de flesta nog känner igen. Den formgavs år 1950 och återlanserades i flera färger 2017 när Stolab firade 110 år. Just nu på rea. Finns att köpa här. (länk till butik)

18. Guldfärgad arbetslampa, Form us with love för Design house Stockholm

Industristil med lyxkänsla i en liten lampa som har blivit en klassiker och syns i många stilräkra hem. Just nu: 30 % rabatt i flera färger. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

19. Kaffetermos 1 liter, Georg Jensen

Rostfri kaffekanna som bygger på en design av Sigvard Bernadotte från 1930-talet. Termosen finns i två storlekar och den här som rymmer 1 liter kan du just nu  köpa med 31 % rabatt. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

20. Lamini (Lamino för barn), Yngve Ekström för Swedese

En stol som barn i flera generationer kan ha glädje av. Och en fin present till barn (eller deras föräldrar). Just nu på rea. Finns att köpa här (länk till butik).

21. Hylla i ek, Michael Bihain för Swedese

Libri utnämndes till årets möbel av Elle Decoration för 10 år sedan (när tidningen hette Elle Interiör). Och hyllan har inte blivit mindre populär sedan dess. Just nu på rea. Finns att köpa här. (länk till butik)

22. Dricksglas i 2-pack, Aino Aalto för Iittala

Äppelgröna dricksglas i en design som skapades 1932. Aino Aalto var inspirerad av hur det bildas ringar på ytan när man kastar stenar i vatten. Och glasen är lika fina i dag. Just nu 30 % rabatt. Välj mellan flera färger. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

23. Pläd i ekologisk bomull, Pia Wallén

Cross blanket är en stilren filt i ekobomull. En designklassiker som passar in i alla möjliga miljöer. Just nu kampanjpris om du väljer grå eller orange. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

24. Pantonstolen för barn, Verner Panton för Vitra

Panton chair designades på 1960-talet och är en ikon bland stolar. Panton Junior är cirka 25 procent mindre och ger vilket barnrum som helst ett lyft. Stolen kan även användas utomhus. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här i rött. (länk till butik) Och här i vitt (länk till butik).

Läs mer:

Lyxigare variant av camping – här är 7 glampingplatser i Sverige

Här är sommarens trendigaste rottingmöbler – shoppingtips