28 sanningar om att vara född 1991 (som ger dig lite åldersnoja!)

28 sanningar om att vara född 1991 (som ger dig lite åldersnoja!)

1. I år fyller du 25 år. Efter den dagen kommer du vara närmare 30 än 20. Just sayin’.

2. 1991 utseddes cd-spelaren till årets julklapp. Eh, ja.

3. Du klassas inte som ung vuxen längre. Du är bara vuxen, även fast du höjer på ögonbrynen när personer födda 1996 börjar på samma jobb som du.

4. I år är det dubbelt så lång tid sen du tog studenten, som själva gymnasieperioden varade.

5. Du vet inte längre om du ska gratulera eller beklaga när dina vänner berättar att de är gravida. Förvirringen = total.

Läs också:
19 saker du förstår om du och din bästa vän är barndomsvänner
Hunkarna vi drömde om på 90-talet
16 bilder som tar dig direkt tillbaka till mellanstadiet

Du, när dina vänner skaffar barn.

6. Hudvårdsexperter tipsar ofta om att du ska börja använda ögoncreme som hjälper mot rynkor det år du fyller 25. Det vill säga i år. Det vill säga att du ska börja med antirynkkräm nu. Heh.

7. Det faktum att flera av dina vänner har förhållanden med typ 8-årsjubileum i år.

8. Vad sägs om det faktum att modevärldens hetaste it-girl Gigi Hadid är född 1995? Typ samma år som dina småsyskon, som fortfarande klassas som bebisar i dina ögon.

Gigi Hadid är alltså 95:a…

9. När du var yngre tyckte du att 25-åringar kändes vuxna och världsvana. När du ser dig själv i spegeln känner du inte riktigt samma sak.

10. För att fortsätta på föregående punkt; när du var yngre hade du tänkt dig att livet var helt utrett och planerat vid 25 års ålder. Hah.

11. Det faktum att Justin Bieber har gått från barnsångare till superhunk – och du har sett hela resan. Och ja, du har lite blandade känslor inför det faktum att du faktiskt tycker att han ser rätt bra ut.

12. När Lunarstorm gjorde comeback på nätet blev du supernostalgisk. Kidsen i dag vet inte ens vad det är för något.

Läs också:
31 tv-program du följde slaviskt om du var ung på 90-talet
16 saker du tvingades göra innan internet fanns
18 saker du sade förr (på 90-talet) som du aldrig kommer säga igen

13. En bilmodell från 1991. Bara för att spä på din rådande åldersnoja lite mer (föddes vi på 50-talet, eller?!)En bilmodell från 91.

14. Samma år som du föddes släpptes även filmen ”När lammen tystnar”. En film som du, när du ser den i dag, fascineras av hur gammal den är.

15. Det faktum att du börjar få små, små rynkor, men samtidigt har finnar. Vad är grejen?!

16. Hela grejen att dina föräldrar typ träffades när de var 25. Meaning: samma ålder som du är nu. Ja, du förstår resten.

17. Du har funderat på vad ”dagens ungdom” pratar om. YOLO, swag och goals är liksom inte ord som tillhör ditt vardagliga vokabulär.

Bildkälla

18. Du har, med största sannolikhet, minst fem Facebook-vänner som dagligen uppdaterar sin status med bebisrelaterat material såsom bajs, bilder och BVC-besök (de tre B:en).

19. Det är inte längre en ovanlighet att du inte blir leggad på Systembolaget.

20. Dina sommarplaner innehåller numera vänner och bekantas bröllop. När blev man för gammal för en partyresa till Kos?

21. Du har nått den där punkten när du har insett att det inte riktigt är hållbart att leva på pommes frites och snabbmat.Bildkälla

Läs också:
19 tecken på att du och din bästa vän kommer att hålla ihop för alltid
15 saker du roade dig med förr som du aldrig kommer göra i dag
26 skivor du hade i cd-hyllan på 00-talet

22. En mobiltelefon från 1991…

23. Din hjärna är helt fullvuxen, så kort och gott kan du aldrig skylla saker på att du är ung och dum längre.

24. Du föddes samma år som Roxette hade en hit med låten Joyride – en låt som du eventuellt hör i nostalgiska sammanhang i dag.

25. Det finns få saker du fascineras över så mycket som att personer födda 1998 kan stå på samma dansgolv med en drink i handen som du, från och med i år.

Elle Fanning, född 1998.

26. Allt det där som du hade tänkt göra innan du fyllde 25 börjar helt plötsligt kännas lite stressigt. Backpacka i Asien, träffa drömpartnern, skaffa ett coolt jobb och avsluta en femårig utbildning? Puh!

27. Du har varit byxmyndig i tio år. Det är alltså ett helt decennium sedan du var tonåring och förvirrad. Och det gör inte saken mycket bättre eftersom tonåren är en svunnen tid, men förvirringen kvarstår.

28. Du kommer med största sannolikhet aldrig vara med i Paradise Hotel eftersom deltagarna knappt får handla på systemet. Bye, bye, dokusåpadrömmar.

Läs också:
18 saker du skäms över att du gjorde på 00-talet
19 tecken på att du inte är helt vuxen ännu
13 saker du störde dig på om du växte upp på 90-talet