Recept på enkla sommardrinkar

4 enkla, somriga drinkar – som blir fina till fest

Vill du njuta av en somrig drink, utan att behöva följa avancerade recept? Vi tipsar om fyra enkla sommardrinkar som dessutom är vackra nog att servera till gästerna på fest!

Servera en snygg fördrink på sommarfesten eller fira in semestern med en after work i trädgården med hemmagjorda drinkar. En drink man gärna bjuder gästerna på behöver varken vara svår att laga eller kräva särskilt mycket tid, utrustning eller kunskap.

De här fyra drinkarna är busenkla att laga och för att göra dem festliga krävs bara några få ingredienser och snygga glas att hälla upp dem i!


1. Enkel drink med bubbel och isglass

Den enklaste sommardrinken av dem alla – och så god!

Enkel drink med bubbel och isglass

Foto: Cervera

Välj valfri isglass som du gillar eller variera med olika smaker och färger om du ska servera flera drinkar. Placera isglassen i glaset, gärna i en elegant champagneskål som ovan, och häll över valfritt bubbel, med eller utan alkohol. Voilà, sommarens enklaste drink är serverad!

Letar du efter fler drinkrecept? Här hittar du mängder av tips på härliga drinkar till alla tillfällen – från mingel till fest!


2. Enkel drink med gin och grapefrukt

En sommardrink för G&T-älskaren eller dig som gillar grapefrukt.

Pressa ut fruktjuicen ur två grapefrukter och blanda med fyra matskedar socker för fyra drinkar, öka mängden proportionellt för fler drinkar. Häll i rikligt med mineralvatten och avsluta med cirka 10 centiliter gin, smaka av för att uppnå den styrka och smak du är ute efter.

Enkel sommardrink med gin och grapefrukt

Foto: Cervera

Servera drinken i ett stort, runt gin- och tonicglas med mycket is och skivad grapefrukt samt garnera gärna med en kvist rosmarin. Njut!


3. Päroncider med en elegant twist

En enkel drink som passar utmärkt under sommaren och får sin elegans genom val av glas och garnityren.

Häll upp en liten skvätt päroncognac i ett högt drinkglas, lägg i rikligt med is och fyll upp glaset med valfri päroncider. Garnera med en tunn skiva päron för den rätta, festliga touchen.


4. Enkel melonslush med rom eller gin

Festlig päroncider drink

Foto: Cervera

Låt margaritaglasen komma till användning med den här somriga drinken! Den här drinken kan du göra på antingen vattenmelon och cantaloupemelon och den är dessutom enkel att göra alkoholfri.

Skär melonen i kuber och frys in i minst tre timmar. Mixa sedan den frysta melonen tillsammans med lime- alternativt citronjuice enligt smak, tonicvatten och en skvätt ljus rom eller gin, beroende på vad du föredrar. Addera krossad is om du inte hinner frysa melonen tillräckligt länge och vill ha en isig konsistens.

Häll upp i margaritaglas, garnera med mynta och dekorera med melon på ett grillspett för somrig festkänsla!

enkel melonslush drink

Foto: Cervera