Artikeln innehåller reklamlänkar
Höstens fem inredningstrender – enligt budgetkedjorna

Höstens fem inredningstrender – enligt budgetkedjorna

Naturligt snyggt, spännande keramik och ett harmoniskt hem. Det är några av ledorden när det kommer till höstens stora inredningstrender hos budgetkedjorna. Vilken blir din favorit?

Sommarens värmeböljor har börjat avta och ger nu plats för svalare väder, regn och mörkare kvällar. Och med kommer även en ny säsong i hemmet.

Vi har detaljstuderat kedjornas nya kollektioner för att se vilka trender som råder i budgetprisklassen i höst. Och det finns mycket snyggt att välja på för den som vill förnya hemmet eller addera en liten trendig detalj, utan att tömma hela plånboken.


Trend 1: Keramik

Höstens trendaccessoar i hemmet är vad som helst i keramik. Krukor och vaser i stengods fungerar som blickfång och är dessutom användbara utöver den dekorativa aspekten.

Tänk personligt – oavsett om du väljer släta eller skrovliga ytor eller föredrar mönster och färg. Att blanda stilar är enkelt och snyggt när det kommer till keramik.

Keramik är en av höstens stora trender

Foto: Jotex, Zara Home

Shoppa trenden:


1. Grön vas från Jotex. (länk till butik)
2. Glaserad kruka i blått från Bloomingville. (länk till butik)
3. Ljus vas från By on. (länk till butik)


Trend 2: En höstinspirerad färgpalett

Höstens trendfärger går i sotiga toner av rosa, gult, orange och rött. Vi ser mycket rostrött, gammelrosa, korngult och kummin som bidrar med färgklickar till den i övrigt naturnära paletten, utan att ta över.

En fördel med höstens trendkulörer är att de är enkla att kombinera med varandra samt med nyanser av såväl blått, grått som grönt.

Höstens trendfärger går i gult, orange och rosa

Foto: Ellos Home, Granit

Shoppa trenden:

1. Gammelrosa kuddfodral från Åhléns. (länk till butik)
2. Rostrött kuddfodral från Himla. (länk till Ellos)
3. Quiltat, gult kuddfodral från Ceannis. (länk till butik)


Trend 3: Naturligt snyggt och harmoniskt

Naturmaterial, jordiga toner, minimalistiskt och rofyllt. En av höstens största trender är helt klart ett harmoniskt hem.

Linjerna är tydliga och enkla och mixen sker i materialen samt texturerna, snarare än i färger och mönster. Åhléns har inspirerats av Japan, medan flera andra budgetkedjor lyfter det naturfärgade träet samt rogivande nyanser av beige och brunt.

Naturnära och harmoniskt är höstens stora inredningstrend

Foto: Zara Home, Granit

Shoppa trenden:

1. Sidobord från Åhlens. (länk till butik)
2. Stilren pläd i naturnära nyans, från Himla. (länk till Ellos)
3. Hängande trälampa, också från Åhlens. (länk till butik)


Trend 4: Sammet

Även om de mest trendkänsliga har övergett sammeten för linne så är materialet fortfarande det allra populäraste hos budgetkedjorna i höst och vinter.

Det mjuka materialet finns i alla tänkbara färger och i syns i allt från kuddar, förvaringslådor och överkast till fåtöljer, soffor, puffar och gardiner.

Sammet fortsätter vara trendigt

Foto: Jotex, Ellos Home

Shoppa trenden:

1. Överkast i mörkblått sammet från Ellos. (länk till Ellos)
2. Kuddfodral i grön sammet från Lagerhaus. (länk till butik)
3. Siffpuff i rosa sammet från Jotex. (länk till butik)


Trend 5: Retroflört

Hösten hos budgetkedjorna bjuder även på influenser från tidigare decennier. Färger och former flörtar med bland andra 70-talet som smyger sig tillbaka i inredningen på flera håll den kommande säsongen.

Bland Ikeas höstnyheter syns terrazzomönster och dessutom har möbeljätten nyligen lanserat en kollektion inspirerad av 50- och 60-talet och följer upp med en 70- och 80-tals kollektion samt en 90- och 00-tals kollektion senare i höst och vinter.

Foto: Ikea, H&M Home

Shoppa trenden:

1. Rosa fåtölj från Ellos home. (länk till Ellos)
2. Små brickor i olika mönster, från Ikea.
3. Brun kruka från DBKD. (länk till Ellos)

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.