5 mysiga semesterhus från välkända filmer och serier

5 mysiga semesterhus från välkända filmer och serier

Bo som Villanelle i Killing Eve eller Marianne och Connell i Normala människor. Här är exempel på omtalade bostäder som går att hyra på Airbnb.

Ute efter ett mysigt semesterboende med unik historia? Då kanske något av de här fem husen tilltalar dig. Utspridda på olika platser runt om i världen, men med den gemensamma nämnaren att de figurerat i välkända filmer och serier.

Italienska drömvillan i Normala människor

Italienska drömvillan i Normala människor

En riktigt idyll med stor trädgård och pool.

Även om det inte blir någon Italiensemester i sommar är det här stället nog värt att vänta på. Det idylliska huset med pool går under namnet The Verzano Estate och återfinns i den hyllade serien Normala människor. Fastigheten ligger bara tre mil utanför Rom, så bokar du en semester här får du både lantligt lugn och storstads puls på köpet.

Huset kostar drygt 400 kronor per natt, och rymmer sex gäster. Dock får man inte tillgång till hela fastigheten utan en lägenhet som är en del av huset. Pool och trädgård är såklart fritt att använda. Här kan du läsa mer om boendet.

Bland trädtopparna som i Love is blind

Bland trädtopparna som i Love is blind

Drömmer du om att bo bland trädtopparna? Då ska du spana in det här!

I Atlanta, USA, finns ett av de mest populära boendena på Airbnb. Nämligen Atlanta Alpaca Treehouse, känt från Love is blind på Netflix. Trädhuset ligger i en privat bambuskog och trots att boningen ser ganska enkel ut utifrån rymmer den allt man kan tänkas behöva för en magisk vistelse.

Att boka huset kostar drygt 3 450 kronor per natt, och sammanlagt får fyra gäster plats i bostaden. Här kan du läsa mer om huset.

Harry Potters charmiga barndomshem

Harry Potters charmiga barndomshem

The De Vere House – ett måste för alla Harry Potter-fans.

Om du är ett riktigt fan av Harry Potter kommer du inte att kunna motstå det här erbjudandet. Nu kan man nämligen hyra The De Vere House i Lavenham, Suffolk i sydöstra England – det vill säga huset där Lily och James Potter bodde när Harry Potter föddes.

The De Vere House rymmer två sovrum med plats två personer i vardera, och att hyra ett av dessa kostar knappt 1 800 kronor per natt. Här kan du läsa mer om boendet.

Inredningsdrömmen från Stay Here

Inredningsdröm från Stay Here

Stilrent boende, perfekt för dig som uppskattar inredning och design.

Tycker du om att titta på inredningsprogram på tv? Då kan du mycket väl ha sett det här stilsäkra radhuset tidigare. The Hudson River Carriage House är nämligen med renoveringsserien Stay Here på Netflix.

Fastigheten ligger i Hudson, USA, och har plats för fyra sovande gäster. Att hyra huset en natt kostar drygt 1 800 kronor. Här kan du läsa mer om boendet.

Spansk lyxvåning från Killing Eve

Spanska lyxvåningen i Killing Eve

Lockar det att bo som Villanelle i Killing Eve?

Dras du till pampiga fastigheter med vackra detaljer? Då kommer du förmodligen att älska Villanelles imponerande våning i Killing Eve. Lägenheten ligger i området Gracia i Barcelona, inte långt från Park Güell, och rymmer bland annat ett kök, en matsal, ett vardagsrum och två sovrum. De som hyr bostaden har dessutom tillgång till trädgård och egen pool.

Den spanska lyxvåningen rymmer fyra gäster och kostar drygt 2 700 kronor per natt. Här kan du läsa mer om boendet.

Foto: Airbnb

LÄS MER:

9 pärlor du inte får missa på din Sverigesemester

10 tips på en lyckad budgetsemester i sommar

10 härliga sommarfilmer för regniga dagar på semestern