Trendfärger 2019

6 trendfärger som kommer dominera 2019

Honung, rödvin och cappuccino – nästa år gör några otippade kulörer entré!

Åh nej, inte nya färger igen – tänker du som precis målat väggarna ljusrosa och klickat hem ett marmorbord. Och får man inte ha framme ljusstakarna i mässing längre? Jo lugn, nästa års färger jackar in fint i den rådande trendskalan. Och den smarta rollar inte om väggarna utan köper en filt, posters eller något annat för att stanna on top of things.

Psst! Allt om hetaste inredningstipsen just nu


Här är trendfärgerna som regerar 2019:

 

Millenial pink

Den dova rosa pastellen är här för att stanna. Vi har sett den på väggarna ett tag, och där trivs den så bra att den hänger med en säsong till (minst). Nytt för 2019 blir att den samsas med ljusbruna accenter, som en pläd i fuskpäls eller lite mörkare träslag.

Ljusgröna pasteller

Bild: IKEA

Lindblomma, pistage eller insidan av en perfekt mogen avokado. Vi har vant oss vid den blygsamt gröna pastellskalan, särskilt i köken. Och som köksinredning står sig färgen stark även in i 2019, men för dig som gärna låter luckorna vara fortsatt vita kommer en uppsjö av dukar, servetter och porslin som kan låta den ljusgröna vågen skölja hela vägen in i just ditt kök.

Honung och guld

Bild: Nordsjö

Guld gör återentré som den hetaste metallen, och översatt till en färgpalett blir det i honungsgul ton. Nyansen kommer starkt bland både inredningsdetaljer, tapeter och väggfärg. Att Nordsjös trendfärg 2019 bär namnet Spiced honey säger allt.

Turkos och blått

Den har hängt med ett par säsonger men går nu mot mörkare nyanser. Den turkosa trendskalan lämnar de akvatiska associationerna och går mot betydligt djupare toner. Antingen med maxad mättnad eller med hjälp av tillsatt svärta. En mörk, matt turkos matta kan vara en utmärkt investering som bryter av fint mot ett ljusare golv eller möblemang.

Merlot och lila

Egentligen är alla former av (ofta lite utskällda) lila tillbaka, men även här är det mättade och mörkare nyanser. Den modiga målar både väggar och tak i en dov merlot, eller investerar i en bordeauxfärgad soffa. Lite fegare? Varva plädar och kuddfodral i olika material för ett uppdaterat sov- eller vardagsrum.

Pepparröd och kaffe

Cayenne, rosépeppar och chili. Enligt färgexperterna på Pantone inspireras vi starkt av matens naturliga kulörer, så till den milda grad att vi vill se det på väggar och i inredningen 2019. Därför är en av deras paletter med trendfärger döpt till Cravings Palette, och inkluderar en gedigen röd skala men har också plats för bruna toner som för tankarna till kaffe, choklad och cappuccino.

Källor: Pantone, Nordsjö, Sherwin-Williams

Bild: IBL, Unsplash, respektive producent

Läs också:

5 stora inredningstrender enligt budgetkedjorna