7 enkla och fina DIY-projekt till Halloween

7 enkla och fina DIY-projekt till Halloween

Halloweendekorationer kan vara så mycket mer än att bara skära till en pumpa. Låt halloween bli en kreativ högtid i år – här listar vi sju fina (och enkla!) DIY-projekt att inspireras av.

Halloween lurar redan bakom hörnet och även om det vid första anblick kan tyckas vara en högtid för barn med godis och utklädnader, så går det faktiskt att skapa många fina dekorationer som passar i det vuxna hemmet.

Fullända festen eller skapa stämning i vardagen – här följer sju fina DIY-projekt som är enkla att göra själv.


Bordsdekoration för halloween

Glöm spindelväv, dödskallar och blodstänk. En halloweendukning behöver inte alltid vara skrämmande. Den här stilrena dekorationen fixar stämningen och det enda du behöver är några ljusstakar och en kvist som du spraymålar i svart.

Stilren pumpa med blommor

Pumpor behöver varken vara orange eller urkarvade med syfte att se skrämmande ut. Den här stilrena pumpan har vi gärna framme hela hösten. Köp valfri pumpa eller måla en i färg innan du skapar ett valfritt mönster och borrar hål för blommorna.

Använd plastblommor och en dekorationspumpa för längre hållbarhet. Du hittar utförliga instruktioner här.

Fladdermusdrycker

En temafest är inte komplett utan passande detaljer. De här fladdermusdryckerna kommer uppskattas av såväl vuxna som barn och är dessutom enkla att göra. Måla burkarna svarta och klipp ut fladdermusvingar av papper som du fäster på burken.

Läs mer om DIY-projektet här.

Pumpa med konfetti

Gör halloween lite mer festligt genom att sätta guldkant på dina pumpadekorationer. Med hjälp av lite washitejp i guldfärg skapar du snabbt och enkelt den här dekorationen som är perfekt till festen.

Du hittar instruktionerna här. 

Spökljus

Det går att skapa halloweenstämning i hemmet med enkla medel. De här söta ljusen kräver bara inköp av blockljus samt en tuschpenna och lite kreativitet när du målar spökansikten på dem.

Läs mer och se fler bilder på projektet här.

Trendiga pumpor med stänk

Ge höstens pumpor en trendig touch genom att pryda dem med stänk. Måla först pumporna i valfria färger och ta sedan en annan färg som du stänker på delar av dem med hjälp av en pensel.

Du hittar instruktioner till DIY-projektet här.

Spöktofsar

Halloween behöver inte handla om skrämmande dekorationer. De här stilrena, gulliga spöktofsarna är fina att hänga på olika ställen i hemmet eller varför inte tillsammans på en tråd som en girland?

Du hittar instruktionerna till tofsarna här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.