freaky friday

7 otroliga filmscener som du trodde var fejk – men inte är det

Gitarrsolon, sugmärken och snaggningar. Här är sju filmscener som inte är fejk, även om det är lätt att tro det.

5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarna
1:37

Efter reklamen: 5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarna

(1:37)

Slå på ljud

I dag är vi vana vid att mycket vi ser på film är på låtsas, men det finns även en hel del filmscener som är helt äkta trots att det är lätt att tro motsatsen.

Här är sju otroliga filmscener som du trodde var fejk men som absolut inte är det.

Titanic-scenen

I filmklassikern Titanic kan tittaren se en pojke som leker med en snurrande snäcka tillsammans med sin pappa på övre däck. Det många inte vet är att scenen är byggd på ett fotografi från det riktiga fartyget, det vill säga Titanic, och visar passagerarna Frederic Spedden och hans sexåriga son Douglas. Båda överlevde katastrofen.

Gitarrsolot i Freaky Friday

I en av de sista scenerna i Freaky Friday syns Jamie Lee Curtis spela ett gitarrsolo och det är faktiskt Curtis själv som spelar på gitarren.

Russell Crowes fiolscener i Master and Commander

Skådespelaren Russell Crowe lärde sig att spela fiol inför inspelningarna i filmen Master and Commander, vilket tog totalt tre månader. I efterhand har han sagt att det är bland det svåraste han någonsin behövt göra för en film.

Rizzos sugmärken i Grease

I filmen Grease syns rollfiguren Rizzy med sugmärken som ska ha skapats av karaktären Kenickie, och för att skapa en äkta känsla är märkena faktiskt gjorda av Jeff Conoway som spelar just Kenickie i filmen.

Kvinnan som rakar håret i The Wolf of Wall Street

I The Wolf of Wall Street rakar en kvinna av sig håret för att få pengar till en bröstoperation, och scenen är faktiskt äkta då kvinnan får sitt riktiga hår snaggat.

Pengarna i Maffiabröder

Eftersom Robert De Niro inte gillade hur fejkade sedlar kändes insisterade han på att använda sig av riktiga pengar under inspelningen. Mannen som var ansvarig för rekvisita fick därför ta ut pengar från sitt eget konto inför en scen, flera tusen dollar, och ingen fick lämna inspelningsplatsen förrän pengarna hade samlats in och räknats efter det att scenen hade spelats in.

Beställningarna i The Wrestler

Huvudkaraktären i The Wrestler, spelad av Mickey Rourke, arbetar på en restaurang och under inspelningarna stängde de inte ner restaurangen. Med andra ord jobbar han på riktigt under scenerna och beställningarna han tar på telefon är från riktiga kunder.

Foto: TT, Buzzfeed

Källa: Buzzfeed

Relaterade artiklar
50 filmer alla bör se minst (!) en gång i livet
Bästa semesterlyssningen – här är sommarens mest intressanta och härliga poddar
8 dyraste festerna i Hollywoods historia