sidbena, kaffe och stuprörsjeans

7 saker millennials gör som inte är coolt längre enligt gen z

Sidbena, selfies ovanifrån och stuprörsjeans – här är 7 saker som är typiska för millennials som gen z inte förstår sig på.
Saker millenials gör som gen z stör sig på
1:04

Efter reklamen: Saker millenials gör som gen z stör sig på

(1:04)

Slå på ljud

Att generationer har svårt att förstå sig på varandra är egentligen inget nytt. Våra föräldrar förstår sig inte på mode, och våra mor- och farföräldrar har mossiga värderingar och dålig musiksmak.

Vad är millennials och gen Z?

Några som både förstår varandra och samtidigt krockar extremt mycket är gen z och millennials. En millennial är en person som är född mellan 1981 och 1996, medan gen z är födda mellan 1997 och 2012. Trots att de två generationerna ligger så nära varandra i tid är det mycket som skiljer dem åt – allt från frisyrer, uttryck och beteenden krockar rejält med varandra.

Trots att de två generationerna ligger så nära varandra i tid finns det mycket vi inte förstår hos varandra. Modetrender, frisyrer, uttryck och beteende på sociala medier är bara några av alla saker där de två generationerna krockar rejält. Här har vi listat 7 saker som den yngre generationen gör, men som millennials verkligen inte förstår sig på.

7 saker millennials gör som gen z tycker är konstigt:

Har håret i sidbena

Det är ingen direkt hemlighet att millennials älskar att ha håret i sidbena, och att det på riktigt förs en diskussion om vilken sida en passar bäst i. Mittbena är helt enkelt grejen.

Tar selfies ovanifrån

Millennials älskar att ta selfies ovanifrån av någon outgrundlig anledning och vägrar att förstå att den enda vinkeln som fungerar. Även själva användningen av ordet selfie är tveksamt.

Skådisarna från vänner - då och nu
2:05

Efter reklamen: Skådisarna från vänner - då och nu

(2:05)

Slå på ljud

Bär stuprörsjeans

Varför ha en garderob full av stuprörsjeans när det finns så många andra byxmodeller som är tusen gånger snyggare och mer bekväma?

Använder ordet "vuxenpoäng"

Att använda ordet vuxenpoäng känns väldigt millennial, och gen z har svårt att förstå hur en person över 30 år inte kan ha samlat tillräckligt redan.

Använder gråtskratt-emojin

Gråtskratt-emojin är tydligen något endast lastgamla personer använder. Folk som är födda innan 1997 vill säga.

ÄLSKAR kaffe och vin

Petr Goskov

Många ur gen z tycker att millennials eviga tjat om hur mycket de älskar kaffe och vin är rätt irriterande, även om det är också är lite charmigt.

Använder taggen #girlboss

Taggar överhuvudtaget andas väldigt mycket millennial, men just #girlboss känns extremt typiskt för generationen.

Foto: TT

6 saker millenials definitivt minns
1:06

Efter reklamen: 6 saker millenials definitivt minns

(1:06)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Nu kan du köpa Svensk sommar på flaska – här är aperitifen som lyfter säsongens alla drinkar
12 kändisar med riktigt märkliga fobier
Här kan du köpa miniprojektorn och discolampan som trendar på TikTok