9 bästa apparna som gör din resa roligare (och mycket smidigare)

9 bästa apparna som gör din resa roligare (och mycket smidigare)

Telefonen kan underlätta ordentligt när du är på resande fot. Baaam listar apparna som maxar semestern och hjälper dig lösa problem som kan uppstå på vägen.

Läs mer: Här är de billigaste städerna i Europa för weekendresan


Reseparlör

Duolingo i all ära, men under din vecka på Sicilen kommer du med största sannolikhet inte behöva säga ”din hund är brun”. Med den här appen lär du dig vanliga och användbara fraser på flera olika språk. Om du trots övningar är riktigt dålig på uttalet kan du spela upp rösten på appen för lokalbefolkningen.


Google Maps

Antagligen finns den redan i din telefon men den är oumbärlig även på resan. Det bästa med Google Maps är att du innan din resa kan ladda ner offlinekartor på områden och städer. Du kan sedan använda kartan precis som vanligt utan att använda någon mobildata. Ytterligare ett tips är att spara eller favoritmarkera platser du vill besöka och ditt hotell, på så sätt har du lätt att alltid hitta tillbaka hem.


Splittr

Reser du tillsammans med ett kompisgäng? Är ni flera stycken kan det vara svårt att hålla koll på utgifterna. Splittr är utvecklad för att dela upp utgifter och hålla koll på pengarna under gruppresor. Registrera era utlägg allt eftersom och appen sköter resten. Om det är en längre resa med flera olika valutor som är inblandade så löser appen även det.

Läs mer: Så packar du smart och stressfritt – 10 enkla tips


Google Translate

Du kan översätta till och från 103 olika språk, och du behöver inte alltid skriva in det du vill ha översatt. Appen har en mycket praktisk foto-funktion där du kan ta en bild på det du vill översätta (t.ex. en skylt eller en meny) och får det översatt. Du kan även översätta tvåspråkiga konversationer i realtid och rita in tecken.


Min soltid

En app från Strålsäkerhetsmyndigheten som räknar ut hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig. Detta baseras på din hudtyp, var i världen du befinner dig och vad klockan är. Väldigt bra för dig som har en tendens att slarva med solkrämen och behöver en påminnelse om hur snabbt man faktiskt bränner sig i Grekland.


Flush – Toilet finder & map

Nöden har ingen lag och du som i panik sprungit genom en främmande stad i jakt efter en toalett vet att det inte alltid är det lättaste att hitta. Flush hjälper dig hitta till närmaste offentliga toalett, oavsett var i världen du befinner dig.

Läs mer: Långflyg? Håll huden återfuktad under resan – fem smarta tips


Hoteltonight

Hoteltonight är appen för dig som tågluffar eller plötsligt drar på en avstickare till Paris. Den letar, som namnet avslöjar, upp lediga hotellrum till ikväll, i morgon eller upp till en vecka i förväg. Ofta med rabatterade sista minuten-priser. En app som gör det lite lättare att vara spontan.


Airbnb

Aibnb används främst som ett alternativ till hotell för att hyra ut och hyra boende. Men visste du att det även går att boka upplevelser och restauranger i appen? Skriv in var du befinner dig och vilka datum så dyker roliga saker som konstvandringar, surflektioner, kajakturer, vinprovningar och matlagningskurser upp.


Yelp

Ingen reseapps-lista är komplett utan en restaurangapp. Vår favorit är Yelp. Med över 100 miljoner recensioner av företag världen över är det lätt att hitta till de bästa restaurangerna, barerna och caféerna i området. Ett tips är att redan innan resan kolla upp restauranger som fått bra omdöme och bokmärka dem i en samling i Yelp.

Missa inte! Så får ni en lyckad kompisresa – 8 viktiga tips