Fråga om du vill vara brudtärna

9 roliga och fina sätt att fråga om någon vill bli din brudtärna

Vissa ställer frågan rakt ut och andra vill göra det lite speciellt, spännande eller bjuda på det där "lilla extra". Här tipsar vi om kreativa sätt att ställa den stora frågan: Vill du bli min brudtärna?

Att gifta sig är förmodligen en av de finaste sakerna du kan vara med om under din livstid. Så att välja vem du vill ha bredvid dig under din stora dag är minst sagt ett stort beslut. Vissa vill inte ha några brudtärnor alls och andra vill ha flera stycken – oavsett hur många du vill ha så är förtroendet fortfarande lika stort, och viktigt.


Så, hur frågar man om någon vill vara ens brudtärna?

Det finns flera olika sätt att ställa den stora frågan på och vissa vill göra det mer avancerat och speciellt än andra. Om du vill hitta på något kreativt så kommer här lite tips på saker du kan göra – allt från att göra en personlig ballong till att fylla en hel presentbox med minnesvärda saker. Scrolla ner och inspireras!

1. ”Pop it”-ballong med lapp i

Skriv en påhittig och fin lapp där du ställer den stora frågan, rulla sedan ihop lappen och lägg in den i en ballong innan du blåser upp den. Låt sedan din blivande brudtärna poppa ballongen och hitta lappen!

Ballong pop me

Bildkälla: Pinterest

Transparant ballong med guldkonfetti och guldig pinne med hjärta från Partytajm. Här kan du köpa ballongen (reklamlänk från Adtraction) och här kan du köpa pinnen (reklamlänk från Adtraction).

2. Gör en egendesignad t-shirt

Tryck upp en t-shirt med valfritt tryck och slå in i ett paket – eller överraska din eller dina blivande tärnor genom att ha på dig den själv. Det är bara fantasin som sätter gränser här!

T-shirt som du kan designa själv från Smartphoto. Finns i flera färger och modeller. Här kan köpa den (reklamlänk från Adtraction)

3. Gör en egen etikett till vin- eller bubbelflaskan

Bjud över dina blivande tärnor på en bubbelkväll och ge dem en flaska med egen etikett som ställer frågan åt dig. Det blir både en personlig och rolig present att spara i framtiden.

Vinetikett brudtärna

Bildkälla: Pinterest

Välj bland olika modeller och designa din egen etikett hos Smartphoto. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

4. Ge bort ett personligt smycke

En fin present att ge bort som är roligt att spara, och som brudtärnorna kan bära på bröllopet, är ett personligt smycke. Gravera in valfri text eller hitta ett smycke som påminner om er vänskap.

Brudtärna armband

Bildkälla: Pinterest

Armband i 18 karat guld från Thomas Sabo, där du kan gravera valfri text. Här kan du köpa det (reklamlänk från Apprl).

5. Ge bort en brudtärne-kimono

Ett enkelt, men också roligt, sätt att fråga dina blivande brudtärnor om de vill dela din stora dag med dig är att slå in de traditionella morgonrockarna med brudtärne-tryck på. Då kan brudtärnorna bära dessa under eventuell möhippa och under bröllopsmorgonen – win för Instagramflödet!

Rosa kimono från Hunkemoller med tryck ”Bride’s Crew”. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin).

6. Gör ett eget pussel som ställer frågan åt dig

Designa ditt egna pussel och låt dina blivande brudtärnor lägga pusslet. Skriv en fin text eller ha en bild på er tillsammans – eller kombinera det. Slå in pusslet i en fin box och njut av att se dina vänner försöka få ihop det.

Bridesmaid pussel

Bildkälla: Pinterest

Hos Smartphoto kan du framkalla dina egna bilder och göra ett pussel av det. Här kan du beställa det (reklamlänk från Adtraction).

7. Ge bort ett personligt glas att skåla i

Bjud in till bubbelkväll och duka upp med personliga glas. Gravera in egen text på glaset eller köp ett glas som hintar om vad som komma skall. Om du väljer det sistnämnda kan du komplettera med ett fint handskrivet brev.

Gravera ett bubbelglas med egen text hos Smartphoto. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Bubbelglas med rosa ”YES”-text från Lagerhaus. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

8. Ge bort en personlig presentbox

Gör en personlig presentbox med saker som symboliserar er vänskap och det kommande bröllopet. Kanske ett nagellack som matchar färgen på klänningarna som du vill att brudtärnorna ska bära under vigseln, ett personligt brev, ett smycke eller något annat som gör presenten personlig.

Brudtärna låda present

Bildkälla: Pinterest

Rosa presentbox från Lagerhaus. Här kan du köpa den.

Smyckeskrin i glas och mässing som fungerar som presentbox, från Hemtex. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin).

Guldglittrig presentbox från Lagerhaus. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

9. Skriv ett personligt brev och ge bort

Försök att skriva ner dina känslor på ett papper och förklara varför du vill ha din vän som brudtärna. Vad delar ni för minnen? Hur vill du att er framtid ska se ut och vilket typ av stöd kommer du behöva hela vägen fram till bröllopet? Skriv det på ett vackert brevpapper och rulla ihop. Dekorera sedan med ett fint snöre.

Brevpapper och post it-lappar med blommor från Åhléns. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Jutesnöre, 3 meter, från Lagerhaus. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Kläder, lekar och pynt – allt du behöver för en lyckad möhippa

Ska du planera en möhippa? Här är allt som behövs