9 serier du garanterat kollade på om du var ung på 90-talet

Växte du upp under 90-talet? Då har du sannolikt sett merparten avd dessa serier.

Det var inte länge sedan vi var där. Skolan var slut, mellanmålet också. Läxorna fick vänta för vi hade viktigare saker för oss. Att se på tv-serier till exempel.

Om du var ung under 90-talet har du garanterat tillbringat orimligt mycket tid i tv-soffan kollandes på någon av dessa evergreens:

Dawson’s Creek

Sätter vi på I don’t wanna wait så tar det tre sekunder innan du förflyttar dig till Capeside. Den sömniga amerikanska småstaden fylld med tonåringar i (orimligt stora) kläder. Vad gjorde det att Dawson Leerys fick page? Vi hade fullt sjå med att imponeras och inspireras av Katie Holmes och Michelle Williams.

Lilla huset på prärien

 

Syskonen Olsen var dumma, skörden slog fel och arma Mary blev blind. Den här serien var full av tumbleweed och rätt kassa kulisser, ändå var det någonting i den som fångade oss. För vem blir inte som Laura Ingals när vi ska springa nedför en blommande sommarslänt?

 

Sabrina Tonårshäxan

Föredrar du Sabrina 2018 eller Sabrina a la 1998? Den unga häxa vi fick lära känna hade inte alls samma mörker omkring sig. Harvey var supergullig, Libby var supertaskig och Salem var en superdålig tillverkad kattrobot med en oändlig slap stick-repertoar.

Sjunde himlen

Igenkänningen kan ju inte varit total när en amerikansk megakyrklig familj med tusen ungar delade med sig av sin (rätt konservativa) vardag och värderingar. Men ändå satt vi som klistrade och följde familjen Camdens liv i Glenoak med stort engagemang. Serien lades ner 2007 och vår kärlek till den och karaktärerna dog i samma stund som pappan (spelad av Stephen Collins) erkände sig skyldig till sexuella övergrepp mot barn.

Tredje klotet från solen

Hur liten var inte Joseph Gordon-Levitt här? Här fick vi följa utomjordingarna i form av familjen Solomon. I täten hade vi Dick, vars halvlyckade försök att dejta Mrs Allrbright fick oss att sätta limpmackan i halsen av skratt.

 

Fresh Prince of Bel-Air

!In West Philadelphia I was born and raised…”. Will Smiths juvenila intro-rap sitter fortfarande som etsad, trots att Fresh Prince of Bel-Air slutade sändas för länge sedan. Det var inte bara Wills sång som fastnade, det gjorde även Carltons dans – som fortfarande kan dyka upp när någon får feeling på efterfesten.

Buffy och vampyrerna

1997 föll världen för Sarah Michelle Gellar och hennes kamp mot de blodsugande fienderna (vem minns inte Mästaren och Den smorde, eller Spike, Drusilla och Angelus?).

The Nanny

Mr Sheffiiiiieeeeeelllld! Nanny Fines gälla röst lämnade inga öron oberörda. Madeline Zima, som spelade lilla oskuldsfulla Grace, gjorde stark come back i Californication.

 

That ’70s show

70-talsmodet och -musiken fick ett litet uppsving, men framför allt blev vi intresserade av Mila Kunis och Adam Kutcher (och hoppades att de skulle bli ett par). Värt att hålla ut! Och visst var väl ändå Fez lite… gullig?

Läs mer:

Sugen på mer nostalgi? Här hittar du allt för din memory lane!