9 tips på hur du får hemmet att känns större

9 tips på hur du får hemmet att känns större

Önskar du också att hemmet såg en aning större ut? En ljus och luftig bostad ger en ledig känsla som gynnar både välmående och stress.

När du inte har kvadratmeterna som önskas får du lösa det på andra funktionella sätt. Här är Baaams bästa tips på hur du enkelt lurar ögat!

1. Ljusa kulörer

Använd mycket ljusa färger på hemtextiler som mattor, soffkuddar och gardiner. Det kommer ge känslan av att rummet är mycket luftigare. En utmärkt quick fix!

2. Avskalat utrymme

Bor du i en etta med ett ”onödigt” stort vardagsrum och önskar att det fanns ett sovrum? Sätt upp en bokhylla mitt i rummet som skapar en visuell uppfattning om ett till rum. Det kan även kännas skönt att ha sin sovplats avskalad från resten av hemmet.

3. Mycket belysning

Rätt belysning är A och O. Ju fler snygga golv- och bordslampor som ger ljus åt rummet, desto större kommer det se ut. Ett tips är att köra på en halogenlampa som ger ett ljusare sken, och därmed ger intrycket av ett större hem.

Lampan Sky från Markslöjd.

Läs även: Inredning i sammet – 16 snygga detaljer att investera i

4. Måla om köksluckorna

Genom att måla om köksluckorna från en mörkare ton till en ljusare färg får du snabbt och enkelt ett mycket öppnare kök – och vem älskar inte det? Dessutom är ett ljust kök en tidlös trend!

5. Speglar

Speglar lurar ögat! Täck en vägg med en stor spegel, det gör att rummet uppfattas mycket större än vad det egentligen är.

6. Organisera

Var kvadrat-smart och se till att bevara kläder och skor på ett praktiskt sätt. Att satsa på en stor byrå med praktiska funktioner är bättre än många småmöbler som tar upp onödig plats.

7. Gör om en vägg

Du behöver inte måla hela hemmet vitt för att få det att kännas luftigare. Att tapetsera eller måla om en fondvägg kan göra stor skillnad och den vita väggen gör att rummet utvidgas visuellt!

Väggfärg Tornado från Beckers.

8. Bygg ett loft

Om du kan tänka dig ett större projekt som kräver renovering, kan det vara värt att bygga ett loft. Det gör att hemmet får några extra kvadratmeter, antingen som sovplats eller till förvaring. Äkta ”compact living”!

9. Städa ofta

Sist men inte minst: håll rent. det kanske låter tråkigt, men faktum är att bara tre tröjor på golvet kan skapa ett rörigt intryck. Ett städat och välorganiserat hem gör att det känns luftigare och helhetskänslan framträder mer.

Läs även:
Fyra vanliga inredningsmissar som gör dig galen
20 inredningsdetaljer som sätter stilen hemma
Sju dyra köp som blir billigare på hösten

Foto: PerPR, Beckers, Markslöjd och IBL.