Nu öppnar Åhléns första outlet – här hamnar butiken

Våren 2018 slår Åhléns upp portarna till två outletbutiker i Sverige. Konceptet ska erbjuda konsumenterna att shoppa produkter till 30-70 procents rabatt.

Varuhuset Åhléns öppnar till våren två outletbutiker under namnet Åhléns outlet. Konceptet kommer erbjuda mode, hem och skönhet för dam, herr och barn till 30-70 procents lägre pris. I butikerna ska det finnas såväl etablerade varumärken som vi är vana att se på Åhlens, liksom nya och tillfälliga kollektioner.

– Trender inom handeln visar att kunder i allt större utsträckning väljer att handla fler dyra produkter, men också fler billiga. Åhléns Outlet riktar sig till kunden som vill ”fynda snyggt” och som letar efter prisvärda och spännande erbjudanden i en modern miljö. Till oss ska kunden vilja komma tillbaka ofta för att handla till sig själv, hemmet, familjen eller för att hitta en present, berättar Johan Sjöhagra, VD på Åhléns Outlet, i ett pressmeddelande.

Psst! Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender


De två första butikerna öppnar i Västerås och i Norrköping. Nu är öppningsdatumet spikat för Västeråsbutiken i Erikslund Shopping Center och redan den 22 mars slår de upp portarna.

– Äntligen är det dags för det första varuhuset att öppna. Jag är förväntansfull och ser fram emot att ta emot våra första kunder i Västerås. Hos oss ska kunden som vill göra spännande varumärkesfynd i en modern miljö kunna komma för att handla till sig själv, hemmet, familjen eller för att hitta en present, säger Stina Klaesson, VD Åhléns Outlet i ett pressmeddelande, enligt VLT.

Butiken är 2000 kvadratmeter stor och har anställt 13 nya medarbetare lagom till öppningen. Först senare i vår öppnar den andra outletaffären på Kromgatan i Norrköping och planen är att etablera sig på fler ställen runt om i landet.

Foto: Åhléns/Linus Flodin, IBL