Aladdinaskar med den klassiska men borttagna trillingnöten.

Aladdin med trillingnöt till salu – för 10 000 kronor

För sju år sedan plockades trillingnöten bort från Aladdinasken. Det blev folkilska i stugorna. Förra veckan dök det upp en annons som erbjöd en klassisk låda från förr. Prislapp? 10 000 kronor.
Så gör du strösslig godisskål i choklad
0:34

Efter reklamen: Så gör du strösslig godisskål i choklad

(0:34)

Slå på ljud

Det var privatpersonen Afram Haffo i Rönninge som la upp annonsen på Blocket.

I texten kunde spekulanter förstå att pralin-nostalgiker nu hade chansen att komma över Sveriges sista(?) trillingnöt. Och i en kapitalistisk värld styr utbud och efterfrågan.

Då kan man be om 10000 kronor för en ask med praliner.

Afram köpte inte asken själv utan fick den inför julen 2014. Ett traumatiskt år för trillingnötälskarna. Det var samma år som pralinen försvann.

– Och det roliga var att den var gammal redan när jag fick den, säger han till lokaltidningen Mitti som först rapporterade om asken.

Trillingnöten sörjs av många.

Pralinerna åts aldrig upp. Lådan hamnade i ett skåp. Glömdes bort. Den upptäcktes under en flytt och kom med till nya adressen av bara farten. Sedan har den fått ligga till sig lite mer.

Förra veckan såg Afram att någon hade sålt en Nutellaburk med ett guldlock för 10 000 kronor. Då förstod han att han kanske själv satt på guld.

Mest en kul grej

Han mindes också att Blocket fylldes av annonser när beskedet kom att trillingnöten skulle försvunna. Då fylldes sajten med erbjudanden från lycksökare.

– Men på sistone har jag inte sett några, säger han till Mitti.

I annonstexten skriver han att innehållet inte går att äta. Den är endast tänkt som ett samlarobjekt "för den kräsne och skrytsamma personen som inte tycker bilar och guld är tillräckligt statushöjande."

Expressen pratade senare med Afram. Då berättade han annonsen fick plockas ner. Anledningen som uppgavs var att choklad inte får säljas.

Relaterade artiklar
Populär pralin försvinner från Aladdinasken – här är årets nya smak
Dekadent nyhet från Marabou – så smakar den sista av folkets drömkombinationer