Artikeln innehåller reklamlänkar
Animal Crossing New Horizons på Switch

I dag släpps nya Animal Crossing – enda spelet du behöver i karantän

Det kan bli riktigt långtråkigt i karantän. Tack och lov släpper i dag Nintendo det nya spelet ”Animal Crossing: New Horizons” – och vi garanterar att du inte kommer behöva något annat.

Coronapandemin har gjort att många av oss sitter i en ofrivillig karantän. Det är påfrestande på många sätt (inte minst för relationen!) och mycket av det härrör till att det ju inte finns så himla mycket att göra här hemma. Särskilt inte efter att man sett alla serier på Netflix och för tjugonde gången facetajmat med vännerna.

Men misströsta inte, för allt detta kommer att lösa sig i och med att spelföretaget Nintendo i dag släpper det nya Animal Crossing-spelet (länk till butik).


Animal Crossing: New Horizons

I Animal Crossing New Horizons skickar Tom Nook iväg dig på semester.

Tvättbjörnen Tom Nook tycker du behöver en semester.

Animal Crossing är en spelserie som bäst kan beskrivas som en blandning av Farmville, Sim City och Minecraft – i en extremt gullig form! Det nya spelet New Horizons börjar med att tvättbjörnen Tom Nook skickar iväg dig och andra stressade människor till en öde ö för att koppla av. Väl på ön kan du sedan göra i stort sett vad du vill. Spelet har inget egentligt mål utan bara din kreativitet sätter gränserna, så att säga.

Du kommer att skapa en egen karaktär – men resten är upp till dig. På din ö kan du ta promenader längs stranden, fiska, samla på frukter och annat du stöter på, odla, bygga hus, inreda och faktiskt konstruera en hel stad. Vill du hellre göra något konkret eller sitta och måla tavlor, du bestämmer!

Du kan spela Animal Crossing med dina vänner.

I nya Animal Crossing kan dina vänner besöka din ö.

Du är dock i skuld till Tom efter resan till ön så du kommer att ha lite uppdrag du kan göra för att kunna betala tillbaka din skuld. Detta kan vara allt från att samla riktigt bra pinnar till att fånga en fisk.


Spelet anpassar sig efter den tid och årstid du på riktigt befinner dig i. Så vill du spela när det är kväll i spelet behöver du vänta tills dess att det är kväll utanför ditt eget fönster. Vill du att det ska bli sommar? Då får du vänta till dess att sommaren kommer på riktigt! Allt detta skapar såklart också roliga utmaningar och du kommer kunna följa din karaktär genom året på ön.

Limited Nintendo Switch Animal Crossing: New Horizons Edition

Nya limited edition-versionen av Nintendo Switch.

Dessutom kan du bjuda in upp till åtta vänner till din ö för att hjälpa dig att bygga och samla saker – och sedan kan ni bege er till deras öar och se hur de bor. Kanske blir det detta vi gör istället för den där inställda weekendresan till Rom?

Spelet släpps till spelkonsolen Nintendo Switch den 20 mars. Har du ingen Switch? Oroa dig inte! Företaget har lagom till lanseringen smart nog också valt att släppa en limited edition-version av konsolen (länk till butik) – och jag som redan har den kan ärligt säga att den här är så fin att jag nästan vill ha en till.

Foto: Nintendo