Anna María Larsson börjar blogga på Baaam

Välkommen, Anna María Larsson – ny blogg på Baaam!

Baaams bloggfamilj får tillökning! Den här gången är det kreatören och DIY-experten Anna María Larsson som tar plats hos oss. Lär känna henne här!
DIY: Så odlar du potatis i kruka.
0:56

Efter reklamen: DIY: Så odlar du potatis i kruka.

(0:56)

Slå på ljud

Välkommen till Baaam, Anna-Maria! Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Tack snälla! Det känns superkul att få bli en i gänget bland så många duktiga och inspirerande bloggare.

För de som inte känner till dig – vem är du?

– Anna María, 34 år, uppvuxen i en liten håla utanför Uppsala. Bor i Stockholm med min kille Philip och våra två döttrar, den äldsta är snart 3 år och så en nyfödd som snart blir 2 månader.

– Jag älskar att skapa och är väl en typisk DIY-person som hellre gör det själv än köper nytt. ”Hur svårt kan det vara?!” tänker jag rätt ofta. Och ibland är det ju faktiskt skitsvårt. Haha! Men oftast går det ju rätt bra att göra det själv.

– Jobbar idag med DIY-content-produktion i mitt egna företag, syns då och då i TV, nu senast återkommande profil i Go’kväll på SVT och kör kreativa workshops. Men just nu är jag väl mest en lite vilsen nybliven tvåbarnsmamma som knappt sover på nätterna.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– I bloggen kommer det bli en mix av steg för steg guider på diverse projekt som jag gör. Allt från DIY till barnrummet, remakes på IKEA-möbler till stickning med mera. Det blandat med vardagen, bröd jag bakar och väl utvalda bilder från ett annars stökigt hem. Högt och lågt från livet helt enkelt!

Du är ju så otroligt kreativ, vad får du mest inspiration ifrån?

– Det är lite blandat. Men livet i sig är en stor inspirationskälla. Jag gillar att komma på och lösa problem jag har. Typ. Nu behöver jag ett soffbord, då fixar jag ett. Men sen inspireras jag väldigt mycket av andra kreativa personer på internet. Pinterest, instagram och andra bloggar är mina bästa vänner!

För någon som är lite rädd att börja med ett DIY-projekt (men ändå drömmer om det!) – var börjar man? Har du något bra tips på en DIY som alla kan klara av?

– Det kanske är ett tråkigt svar. Men ”bara börja” är mitt bästa tips. Skit i om det inte blir helt rätt eller som du tänkt dig första gången. Våga bara göra nåt! Jag är övertygad om att alla kan, men man måste våga göra fel också. Vill man börja på nåt projekt skulle jag rekommendera att börja med något som känns kul. För då är det lättare att verkligen göra det om man har lusten. Men att måla om en möbel som du har hemma men du kanske inte är helt kompis med färgen på den är ett säkert kort! Liten insats och stor effekt!

Snart sommar och vi börjar se slutet av pandemin. Vad längtar du efter mest just nu?

– Nä men att umgås med folk! Dricka vin på en uteservering med mina kompisar. Har ju varit gravid i en evighet plus Corona på det. Bara känna att jag kan röra mig fritt utan att ständigt behöva få stresspåslag när det är lite trängsel typ. Vågar liksom inte ens hoppas att det är över än. Men jag ser fram emot en härlig sommar i Sverige med massa bad, god mat och inga krav.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Har det inofficiella världsrekordet i det största egenodlade basilikabladet.

Läs Anna Marías blogg här!

Relaterade artiklar
Säg hej till Jessica Hallbäck – ny bloggare på Baaam!
Möt Johanna Bladh – Baaams nya krönikör
Säg hej till Baaams nya true crime-blogg – Hanna Lönegren!