Anne Hathaway ska vara nykter i 18 år – för sonens skull

Anne Hathaway ska vara nykter i 18 år – för sonens skull

Den Oscarsvinnande skådespelaren Anne Hathaway har bestämt sig för att sluta dricka alkohol för sin sons skull. Därmed ansluter hon till den nyktra skaran kändisar som redan har lagt flaskan åt sidan, bland annat Keith Richards, Natalie Portman och Jennifer Lopez.

Har du en nykter månad så här i januari? Tänk då på Anne Hathaway som nyligen har inlett 18 nyktra år. Stjärnan gästade nyligen Ellen DeGeneres show och berättade om sin nykterhetsplan. Anledningen är att hon vill ägna mer tid åt sin son, tvååringen Jonathan Rosebanks Shulman, som hon har tillsammans med maken Adam Shulman.

– Tidiga morgnar går inte direkt hand i hand med att vara bakis, säger hon till Ellen.

Lämnade på förskolan bakis

Hon slutade dricka redan för några månader sedan, i oktober 2018, efter att ha varit utomordentligt bakfull när hon lämnade sin son på förskolan en gång.

– Det var droppen, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer inte att dricka så länge som min son bor hemma, för jag är inte överförtjust i hur jag dricker och han börjar komma upp i den åldern då han verkligen behöver mig hela tiden på morgnarna.

Anne Hathaway är dock långt ifrån den första kändisen som, av olika skäl, har valt att lägga alkoholen åt sidan. Blake Lively har aldrig testat en drog och dricker inte heller alkohol, Jennifer Lopez väljer bort alkoholen för hyns skull, och Kim Kardashian, Ben Affleck och Bradley Cooper dricker inte heller.

Anne Hathaway var senast aktuell med filmen Oceans 8 (2018) och kommer att synas i komedin The Hustle tillsammans med Rebel Wilson senare i vår, och thrillern Serenity där hon spelar mot Matthew McConaughey.

Läs mer:

Josefin Dahlberg har varit nykter i 8 år: ”Alkohol var min bedövning”

Ellen Bergström: ”Jag har problem med alkohol”