bh dåligt

Sex saker som händer när du slutar använda bh

Skippa bh:n och må bättre – ungefär. CHIC listar sex fördelar med att slopa bh:n för gott.

Brukar du ta av dig bh:n så fort du kommer innanför dörren? Yes, du är inte ensam – men om du egentligen inte tycker att ha bh på dig dagligen så finns det många kloka anledningar till att strunta i det.

Klicka in i bildspelet här nedanför och läs om sex saker som sker när du lämnar bh:n hemma!

Klicka vidare och läs fördelar med att inte ha bh.

En fransk studie från 2013 menar att brösten får finare form i längden om du skippar bh:n. I studien hävdar man att bröstmusklerna försvagas av att stödja brösten med en bh, vilket i sin tur gör brösten hängigare.

Att klämma in brösten i en bh kan försämra blodcirkulationen eftersom banden klämmer åt. Därför kan du må bättre av att skippa bh:n.

Om du inte har bh på dig under dagen kan du andas djupare och lättare, vilket dokumenterade studier menar gör att du somnar bättre på kvällen.

Att inte ha bh på sig tvingar bröstmusklerna att jobba lite hårdare, vilket i sin tur kan ge lite större bröst i längden.

Om du ofta har ont i ryggen kan det bero på att du har fel bh. Om du känner att du egentligen inte behöver stödet kan det ryggonda försvinna genom att slopa bh:n.

Många bh:ar består av konstgjorda material som inte är bra för kroppen. Till exempel är det vanligt att reagera på nickel från spännet baktill, vilket kan ge utslag och kvisslor på ryggen.

Foto: Mondadori