Tjej som sitter i soffan och tittar på mobilen

Appar och tillägg som låter dig umgås med vänner under karantän

Är du trött på att sitta hemma i karantän? Saknar du dina vänner alldeles för mycket? Då har vi listan på apparna du bara måste ladda ner!

Spridningen av corona gör att allt fler tvingas stanna hemma. Sammankomster med fler än 500 personer är förbjudna i Sverige och många konserter och evenemang har ställts in.

För den som är social och gärna umgås med vänner och bekanta är detta en prövning. Att varken få träffa sina arbetskollegor eller sina vänner kan bli tufft för många. Det finns dock något som kan underlätta i dessa karantäntider. Vi har samlat ihop några av de bästa apparna som gör att du kan fortsätta socialisera dig – utan att lämna hemmet!

Netflix party

Netflix party är ett tillägg till webbläsaren Chrome som är helt gratis. Det gör det möjligt för dig och dina vänner att kolla på samma film eller serie samtidigt. Det finns till och med en chatt installerad så att ni ska kunna skriva till varandra och kommentera samtidigt som ni tittar. Det negativa med Netflix party? Att ni måste komma överens om vilken film ni ska se innan ni kör igång.

Här kan du läsa mer om hur du installerar Netflix party.

Discord

Appen skapades först för gamers men kan användas av alla till egentligen vad som helst. Discord är en allt-i-ett-chatt med både röst och text och den fungerar både på din dator och din telefon. Tanken är att du som spelar dator- eller tv-spel lätt ska kunna kommunicera med dina vänner  samtidigt som du spelar.

Här kan du läsa mer om Discord.

Bookclubz

Bookclubz är din bokklubb online. Du kan antingen starta en egen bokklubb eller ansöka om att få gå med i en redan befintlig. Här kan ni lägga schema för när ni ska ha träffarna online, ni kan betygsätta böcker och spara allt ni läst i ett digitalt bibliotek.

Här kan du läsa mer om Bookclubz.

Watch2Gether

Det här är den perfekta appen för dig som saknar mysiga kvällar i vardagsrummet med din bästis. Watch2Gether är appen som gör det möjligt att synkronisera internet med varandra. Ni kan kolla på Youtube, lyssna på musik eller näthandla ihop, fast ni befinner er på olika platser. Många kallar det för ett digitalt vardagsrum.

Här kan du skapa ditt eget Watch2Gether-vardagsrum.

Foto: TT

LÄS MER:

10 appar alla foodies måste ha

6 (helt gratis!) appar för dig som vill komma igång med träningen

Så umgås du med vännerna i coronatider – utan att ses fysiskt