spotify och apple i storbråk

Apple stoppar musiktjänsten Spotify efter storbråk

Apple och Spotify har bråkat ordentligt om användarvillkor den senaste tiden. Apple har stoppat musiktjänstens senaste uppdatering och advokater har kopplats in.

Spotify är det vanligaste sättet att lyssna på musik i dag – åtminstone än så länge. Nu har nämligen musiktjänsten hamnat i konflikt med Apple, efter att de vägrat godkänna Spotifys senaste uppdatering. Detta fick givetvis företaget att reagera och de har nu kopplat in advokater för att bestrida Apples beslut.

Apple har tidigare gjort det svårt för Spotify. För en tid sedan tvingade de musikappen att sluta med en av sina kampanjer. Om den inte hade tagits ner så hade Apple tagit bort Spotify från App Store, och då hade den försvunnit från alla Iphones.

Spotify anser att Apple försöker få bort dem från marknaden, eftersom de är en konkurrent till Apple music. En högt uppsatt senator i USA står på Spotifys sida. Hon kritiserar, förutom Apple, även Google för att göra det svårt för mindre konkurrenter att slå sig fram på marknaden, skriver MacWorld.

Apple låg nyligen i konflikt med Swish, och nu är det alltså dags igen. Förhoppningsvis får bråket en lösning snart!

Läs även:
Då släpps 72 nya emojis till Iphone
15 snygga skal till Iphone 6 i alla prisklasser
Då släpps Iphone 7 i butik

Foto: IBL