Årets fattigaste dag är här – tjäna snabba pengar på Blocket

Årets fattigaste dag är här – tjäna snabba pengar på Blocket

På årets fattigaste dag kan det vara skönt att tjäna snabba pengar på Blocket. Här får du listan på vilka grejer som säljer snabbast just nu och hur du gör för att rensa hemma mer effektivt.

Januari är den fattigaste månaden på året och det kan vi tacka julen för. Och allra fattigast är vi den 19 januari. Då är det tomt i plånboken, barnbidraget lyser fortfarande med sin frånvaro och det är nästan en vecka kvar innan den efterlängtade lönen ramlar in på kontot.

– Många svenskar går utan pengar eller lever på sparkontot i nära en vecka innan den nya lönen landar på kontot. Men det finns enkla metoder för att undvika detta. Exempelvis att laga matlådor istället för att äta ute, undvika att shoppa eller att sälja saker som inte längre kommer till användning, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

Så tjänar du snabba pengar på andrahandsmarknaden

Det här med att sälja saker på andrahandsmarknaden för att få lite mer pengar att röra sig med är inget vi är ovana vid i Sverige. Så många som var tredje svensk uppger att de har sålt grejer för att få mer pengar in i hushållskassan. Siffran är ännu högre bland de som har barn i skolåldern, då är det nästan hälften av alla som har gjort det.

Det här visar en undersökning som Blocket har gjort tillsammans med marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo.

– Att rensa ut hemma kan kännas som ett övermäktigt projekt, men faktum är att det inte behöver ta särskilt långt tid. Avsätt en dag och engagera hela familjen. Varför inte komma överens om något roligt ni kan göra tillsammans för vinsten från försäljningen? Det blir garanterat en morot och som en bonus gör ni miljön en tjänst och får mer utrymme hemma, avslutar Tero Marjamäki.

Men om man nu känner att pengarna tryter och att det skulle sitta fint med lite att dryga ut kassan med vill man ju ha pengar nu – inte om en vecka. Blocket avslöjar därför vilka prylar som just nu säljer snabbast på deras plattform, så att du kan få pengarna pronto!

Det här säljer snabbast på Blocket just nu:

 1. Vitvaror
 2. TV och projektor
 3. Surfplattor
 4. Bärbara datorer
 5. Telefoner
 6. Träning och hälsa
 7. Biljetter
 8. Presentkort
 9. Musikinstrument
 10. Bilbarnstolar
 11. Vintersport
 12. Barnmöbler
 13. Verktyg
 14. Hyllor och förvaring
 15. Accessoarer och klockor

Mest sökt på Blocket just nu:

 1. Soffa
 2. Skrivbord
 3. Byrå
 4. Soffbord
 5. Moped
 6. Fåtölj
 7. Säng
 8. Rolex
 9. Cykel
 10. Matbord
 11. Vitrinskåp
 12. TV
 13. Barnvagn
 14. Bäddsoffa
 15. Iphone

Tips på hur du rensar hemma

Det går att få fram en hel del grejer hemma som man kan sälja på andrahandsmarknaden. Sorteringsdrottningen Paulina Draganja, som bland annat har skrivit boken Förvara smart, bjuder på sina fem bästa knep för att rensa effektivt.

Rensa på en söndag, det är en bra dag att lägga ut saker på Blocket och en dag då alla kan hjälpas åt. Sätt ett gemensamt mål och börja på morgonen.

Välj ut saker som är värda lite mer pengar, börja med grejer som du tror är värda 500 kronor eller mer. Saker som är i gott skick och av ett välkänt varumärke säljer snabbt och är värda mer pengar.

Förbered försäljningen genom att torka av grejerna så att de ser fräscha ut när du fotar dem. Ta sedan bilden i dagsljus mot en ljus och neutral bakgrund, gärna vit.

När du lägger ut annonserna kan du skriva ”först till kvarn” i annonsen och lägga dig strax under vad andra vill ha för liknande prylar, prismässigt. Hittar du inga liknande annonser kan du utgå från en tredjedel av nypriset.

Nu gäller det att inte somna ifrån annonsen. Se till att svara snabbt på följdfrågor och var proaktiv och hör av dig och fråga om intresse finns om de inte återkommer.

 

Läs mer: 

Så gör du din annons mer attraktiv på Blocket (och tjänar mer pengar)

11 klimatsmarta nyårslöften – som faktiskt går att hålla