Årshoroskop astro 2022

Årshoroskop 2022: Så blir året för ditt stjärntecken

Är 2022 det år du till sist hittar kärleken? Eller kommer du satsa på karriären? Eller kanske på dig själv? Baaams astrolog har studerat stjärnorna och kan nu berätta vad de säger om hur 2022 kommer att bli för ditt stjärntecken.
De här stjärntecknen passar du bäst ihop med
1:54

Efter reklamen: De här stjärntecknen passar du bäst ihop med

(1:54)

Slå på ljud

Årshoroskop för Väduren 21/3-19/4

Karriär: Du startar 2022 med en rejäl oklarhet kring vart du är på väg, vad som är meningsfullt och även möjligt. Ganska snabbt är du på bollen och hittar den inspiration du saknat. Förändringar sker och är nödvändiga för att du ska kunna motivera dig själv. Du kommer lägga tid på det som engagerar dig, på de projekt du brinner för och till slut kommer det lossna. Det är livsviktigt att du vågar drömma stort och att du tror på att din egen insats gör skillnad. Att du pendlar mellan olika stadie är till din fördel, så att du kan fortsätta utvecklas och aldrig stanna.

Relationer: Året inleds med en rad frågetecken även i dina relationer kära Vädur. Venus backar i ditt hus som ”ska ge” framtidshopp och det är där ni faller. Kanske har ni alldeles för åtskilda mål och en kompromiss är det inte på tal om. I Mars väcks något till liv i dig, du utforskar det okända och känner mer ”take it or leave it”. Det vilda i dig blir mer tydligt under sommaren och spontaniteten ökar. Du är chill med vart saker är på väg och känner ingen stress. I oktober har du finfina aspekter för att gå in i något seriöst eller att ta next level i ett förhållande.

Personlig utveckling: Ett hett ämne för dig under 2022 är hur du väljer att prioritera. Det blir antagligen ingen lätt uppgift eftersom du vill vara där det händer. Du kommer behöva göra upp en strategi, släppa en del av vem du varit för att ett nytt du ska kunna ta plats. Det är ingen idé att du pressar dig själv eller ens försöker tvinga fram händelser. När du möter en vägg, det är inte alltid lämpligt att försöka bryta ner den. Förmörkelsen i maj i ditt 8:e hus öppnar en djupare värld för dig, det blir transformation och det hjälper dig att få fram betydelsefulla pusselbitar i ljuset.

Årshoroskop för Oxen 20/4-21/5

Karriär: 2022 är ett omvälvande år där arbete/utbildning eller business kräver mycket av dig. Ibland kan du vara på gränsen och ifrågasätta varför du gör vissa saker. Du har ansvar och du får kämpa för att nå dit du vill. Det bästa du kan göra emellanåt är att faktiskt ge efter. Sänk dina egna krav och tro inte att något någonsin kommer vara perfekt. Belöningen finns inom räckhåll men egentligen först när du bevisat att du vill, att du inte ger upp och att det är din grej. Om inte kanske du ska byta spår. Din uthållighet är din superkraft.

Relationer: Vanligtvis är det andra människor som är svåra att förstå sig på, men under 2022 kommer du att lyckas förvirra till och med dig själv. Vad du vill ena stunden kan vara som bortblåst i nästa. Ditt kärleksliv kan få sig en ordentligt crash. Det blir inte enkelt att ens försöka kommunicera vad du håller på med. Ett förhållande kan få ett plötsligt avslut eller så blir det giftermål, typ. Singlar kan möta någon och ryckas med i något som inte verkar vara av denna värld. Det kan kännas filmiskt. Inget kanske blir som du tänkt dig, det kan bli bättre.

Personlig utveckling: En tydlig trend växer fram under 2022 kära Oxe. Med Jupiter i ditt 11:e och 12:e hus kommer du suga åt dig av precis allt som kommer i din väg. Du hittar nya drömmar och bestämmer dig för att planera långsiktigt nu. Din inre värld är fylld av färg och kreativitet, skapande och optimism. Större sammanhang är vad som får dig att känna tillhörighet och du utvecklas ibland tillsammans med andra och i grupp. Du kommer också blicka inåt och behöva hitta space för återhämtning och vila. Detta kan bli en ny början på något stort.

Årshoroskop för Tvillingarna 22/5-21/6

Karriär: Ett karriärbyte kan vara på gång under 2022 för din del eller att du faktiskt väljer en helt ny bana. Det är ett år fullt av framgång och succé för dig kära Tvilling. Du kan också bestämma dig för att göra saker på ett annat sätt, hitta inspiration och motivation genom både ditt egna arbetssätt men också via kollegor och vänner. Att få jobba i ett team och utvecklas tillsammans blir avgörande, särskilt gällande hur du hanterar saker och ditt välmående. Nya tekniska system och ett nytt tänk växer fram. Ni hittar det där engagemanget som får dig att aldrig vilja sluta med det du gör.

Relationer: Venus går ut hårt med att backa i ditt intima och passionerade 8:e hus. Här kommer du börja sätta upp nya spelregler. Du vägrar hamna i svartsjuka eller i ett underläge kära Tvilling. Se det som en chans att få gå till botten med onödiga mönster som inte alls gagnar dig. I juli är du karismatisk och fruktansvärt het. Det är ingen idé att slänga sig in i något för att slippa ensamheten. Du har andra grejer att lägga ditt fokus på. I slutet på året kan du fastna för någon som ger dig det du önskar. Har du en älskling kan ni tillsammans göra framsteg och utveckla förhållandet.

Personlig utveckling: 2022 kommer lära dig att behöva bli mer sårbar och att det inte är farligt att gå på djupet. Förmörkelser faller i dina hus för hälsa och välmående, kreativitet och förlösande energi. Kika på vad som är nödvändigt för dig att släppa så att det nya hittar fram. Rutiner i vardagen är A och O för att du ska orka gräva i dig själv och för att utvecklas spirituellt. En andlig väg öppnar upp både ditt hjärta och ditt sinne. Universum är redo att visa dig en större värld och du kan dessutom integrera mer skratt i din helande resa.

Årshoroskop för Kräftan 22/6-22/7

Karriär: Under det här året kommer det äntligen att lossna för dig och du ser på din situation med helt andra perspektiv. Du lär förnya din professionella resa 2022. En utbildning/kurs ligger på din väg kära Kräfta. Alla dina idéer är du taggad på att fullfölja och du kommer göra det. Du är orädd vilket innebär att du kan med lätthet hoppa på ett projekt som känns helt rätt i stunden. Det är lite så du får tänka nu - våga och vinn! Med lyckans planet Jupiter i dina hus för studie/karriär kan året endast sluta med att du får som du vill. För att komma dit måste du eventuellt se över vilka du vill samarbeta med och inte.

Relationer: För att vara ärlig, ligg lågt i början på året. Du kommer möta motstånd men det här kommer också få dig att tänka i nya banor. Människor du möter 2022 kommer kunna möta dig i din humor och även i ditt mindset. Det gynnar dig att testa lite udda personligheter, ni kommer inte ha en tråkig stund. Du kan träffa nya ansikten genom nätet, på krogen, via vänner, de är liksom överallt. Någon från ditt förflutna kan dyka upp, du kan till och med få en känsla av att det är ödet som för er samman igen. Kräftor i förhållanden måste upptäcka varandra på nytt och ge varandra space för intressen och nöjen. Ni är inte en och samma person.

Personlig utveckling: En förutsättning för att du ska utvecklas är att du är sann mot dig själv. Du kommer tvingas vara din egen bästa vän i vissa situationer. Det är ändå otroligt givande att få dela med sig och att lyssna till andra men du måste hitta vad som funkar för dig. Du kommer vilja läsa mycket under 2022 och välj gärna teman som utmanar ditt synsätt. Läs om psykologi, om andlighet och va djärv i dina val av böcker. Det som känns skrämmande kan vara exakt det du måste höra. Människor du träffar kan leda dig in på nya spår.

Årshoroskop för Lejonet 23/7-22/8

Karriär: Hur ska du göra för att dina skills ska användas på bästa sätt är funderingar som du har under 2022. Vad du ska göra är inte helt självklart och det är inte alls säkert du vet själv. Förändringar står för dörren och ibland måste du kunna fatta snabba beslut. Du behöver aldrig vara orolig för att inte lyckas men frågan är vad som blir allra bäst för dig. Något kan ta tid från annat som du hellre vill göra. Möjligheterna att kunna arbeta/studera hemifrån ökar och kanske blir det avgörande för hur du kommer prioritera rent taktiskt. Din privata situation kräver mer av dig nu.

Relationer: Du jobbar hårt det här året för att pussla ihop ditt och din älsklings schema kära Lejon. Risken är att du i perioder går alldeles för mycket upp i det som inte funkar. Sänk ribban 2022 och lär dig slappna av i det som är. Dejtar du kommer människor fascineras av ditt sätt att veta precis vad du vill ha. Det finns inte på kartan att du skulle nöja dig eller ens försöka ha någon som ett tidsfördriv. Det finns tusen andra grejer du hellre gör än spenderar tid med någon som du egentligen inte tycker förtjänar dig. Du är ”lite” svår och det kommer ge dig resultat, fast på sikt.

Personlig utveckling: Det som kommer ha störst effekt på dig är att en gång för alla släppa din historia, ditt bagage och inse att nu är det du som väljer vem du vill vara. Du växer inte av att gegga runt i det förflutna men genom att visa dig sårbar, då plötsligt kommer det börja hända saker med dig, på riktigt. Viktigt för dig under året blir att skapa en trygg miljö, göra en plats i ditt hem där du kan göra dina ritualer eller bara läsa en bok. Njut av naturen och skogsbada. Du kommer uppskatta tiden med dig själv och 2022 ska du satsa på ännu mer selfcare.

Årshoroskop för Jungfrun 23/8-22/9

Karriär: 2022 blir ett omvälvande år där du lägger stor vikt på de saker du gör dagligen, på detaljer och på att hitta strategier som ger effektivitet. Din egna upplevelser är att du jobbar hårt och att du kanske inte alltid har alla med dig. Tänk såhär: vad är det för klimat och miljö som du vill vara i? Här kan du vara krass och du kan sålla bort det som enbart äter din energi. Det är inte meningen att du ska göra någon annans arbete/uppsats. Smarta lösningar och att bli mer produktiv är vad du själv borde hålla fast vid. Stressa inte upp dig över saker du inte kan påverka. Du är en jäkla tillgång, förstå det!

Relationer: Året sprakar igång med att du ÄR magnetisk och drar människor till dig easy, men det kan bli överväldigande och du får svårt att förverkliga dina önskemål. Ni kanske ändå inte har samma vibrationsnivå eller ens samma intentioner, let them go then. 2022 är ett år som du kan fylla med äventyr och vi kan säga såhär: du vet aldrig vad som väntar dig! Du behöver vara modig, kunna kasta dig in i något för stunden och lita till ditt eget omdöme. April är en superfin månad för att dejta, dela känslor eller för att dra en relation framåt. För dig i ett förhållande kan det börja snackas om förlovning eller att flytta ihop.

Personlig utveckling: Det är din livskvalité och livsstil som utvecklas mest 2022 och du genom det så klart. Hur du ser på vad som är möjligt för dig själv blir huvudingrediensen i detta projekt. Det handlar mycket om vad du tror att du förtjänar och inte. Du har alla chanser att leva ditt drömliv men du måste designa det, utifrån behov och saker som du älskar att göra. Ju mer glädje du får in i din vardag, ju enklare kommer du kunna hantera obearbetade känslor och mönster. Du måste kunna ta risky beslut och sluta kontrollera resultatet. Här och nu is the shit.

Årshoroskop för Vågen 23/9-22/10

Karriär: 2022 präglas av ett flow när det kommer till ditt dagliga arbete/utbildning kära Våg. Du hittar din roll, du vet vad som förväntas av dig och du känner dig glad. Kollegor/studievänner erbjuder ett stort support och du vet att du aldrig behöver sitta ensam med det som är utmanande. Har du en business kan detta året även ge dig en partner in crime. Att samarbeta ökar din lust och du ser till helheten. Det är superviktigt med en nice stämning och att det finns en härlig jargong er emellan. Du gör saker enligt konstens alla regler men ibland kan det vara roligt att kliva ut och testa något nytt, glöm inte det.

Relationer: Från maj-oktober kommer turgossen Jupiter hänga runt i ditt 7:e hus, alltså relationshuset och det här är bra grejer. Nu kan det finnas en rad potentiella personer som slåss om platsen i ditt hjärta. Det gäller att inte vara för snabb, utan ta din tid, dejta flera samtidigt och välj med omsorg. Som singel kan du möta någon när du minst anar det, kanske när du till och med har tappat hoppet. Året bjuder på romantik och på en känsla av tillhörighet. Ett befintligt förhållande tar relationen till next level. Ni pratar framtid och se till att ha gemensamma mål. Det bästa är att ni stärker varandra under 2022.

Personlig utveckling: Det kommer hända så mycket med dig att jag knappt vet vart jag ska börja. För det första, det här året kommer det klicka till hos dig, att du måste värdesätta dig själv och sätta gränser. Du tvingas ner i ditt innersta så att du kan omvandla det till något fint och ljust. Oavsett vilka händelser som triggar igång dig, acceptera den process du är i. Stjärnorna kan ibland putta dig och få dig att känna som att du lever on the edge, det är bara att säga grattis! Därifrån kan du sedan ta dig till en plats som är betydligt bättre, mer överflöd och mer kärlek.

Årshoroskop för Skorpionen 23/10-22/11

Karriär: Om du inte har en mening med det du gör, kan du lika gärna kliva av är din inställning kära Skorpion. 2022 blir ett år fullt av överraskningar för din del. Kanske satsar du på din egna business eller så väljer du att se andra värden i det du gör på jobbet/i skolan. Du verkar förhandla, förnya avtal och i allt du gör har du med dig det där drivet, glöden och viljan. Det som gynnar dig allra mest är att också hitta nya smarta sätt så att du slipper dubbelarbete. Sträck ut din hand till folk som du vet har effektiva lösningar på saker. Våga göra din grej nu och lyft dig själv. Om inte du tror på dig, vem ska då göra det? Ett personligt varumärke kan byggas upp.

Relationer: Du måste släppa tron om att du kan kontrollera ditt lovelife. 2022 kommer du behöva lära dig att både kunna ge och ta emot utan att ständigt veta nästa steg. Det kanske blir ni, ni kanske aldrig mer ses. Bli fine med att var sak har sin tid i livet. Det uppstår superfina tillfällen för dig och dejting under hela våren. Du kan faktiskt bli galet blown away. Skjut inte bort någon för allt i världen. Att vara avstängd känslomässigt är inte alls vad du längtar efter. Du vill ha passion, det som är äkta och det som får ditt hjärta att slå. Dit når du enbart genom att vara sårbar och att vara modig. Game on!

Personlig utveckling: Du kommer navigera mot ett liv som är sant, där du talar sanning och där du låter dig själv bli fri. Det finns hela tiden en fin linje i allt du gör och många gånger upplever du att ”det finns en mening” med det som sker. Två förmörkelser kommer falla i ditt tecken och ge dig en tydlig hint om vad du måste låta gå och istället visa dig en ny väg, en väg mot ett liv som du önskar. Håll inte hårt i saker och gör dig inte needy mot varken någon eller något. Du är din egen trygghet, du har en egen borg och det kan ingen ta ifrån dig. Stolt är vad du kommer vara.

Årshoroskop för Skytten 23/11-21/12

Karriär: 2022 står inför förändringar på ditt arbete/utbildning som du själv inte kan vara med och påverka. Det här kan göra dig en aning frustrerad. Se det som en chans att ändå hitta din inre motor och vad du söker i just det dagliga. Det ser ljust ut för dig som vill få in ditt intresse eller talang i det du gör. Du kan lyckas med det som många tänker är omöjligt. Att bara låta tiden rinna ur dina händer är knappast din grej. Det kan också betyda att du väljer att starta något eget. Utgå från dig själv, dina ultimata behov och det som får ditt hjärta att brinna.

Relationer: Året inleds med stök i dina relationer kära Skytt. Du kommer prövas och du kommer hamna i kanske något obekväma situationer men bara ta det. Maj-Oktober levererar vill jag lova. Då är du out there och ditt självförtroende kunde inte varit bättre. Räkna med en eller flera romanser. Flirt, dejting, one-night-stands eller någon som fångar din uppmärksamhet innan du hinner blinka. Du befinner dig i festliga miljöer, du hänger med vänner på utflykter och det är hela tiden ett högt tempo där du möter nya människor. Du kan bli galet kär, nästan så du lose yourself. Härligt och kul!

Personlig utveckling: Du kan råka ut för en del dilemman det här året. Din kalender är fullspäckad men du måste hitta tid till att ”bara vara”. Först då vaknar saker till liv inom dig. Va noga med ditt välbefinnande och se till att ha en plan, en rutin i din vardag. Mat, sömn och träning är riktiga lifehacks. Ägna dig åt det spirituella, kanske börja dansa? Testa olika varianter på yoga, köra meditationer med teman till exempel. Du kommer hitta en inre glädje och en nå en feeling som du aldrig vill släppa. Att utvecklas är också att våga låta det vara tyst.

Årshoroskop för Stenbocken 22/12-19/1

Karriär: Du kommer kämpa hårt för att avancera på jobbfronten kära Stenbock. För att du ska nå dina storslagna drömmar krävs det en maffig planering. Du är den som aldrig ger upp och i de flesta fall är det bra. 2022 är året då du lär dig att kunna falla tillbaka på en plan B eller C. Det blir lätt att du annars missar något som hade blivit fantastiskt. Så lova dig själv att inte dra allt för länge i de dörrar som verkar stängda. Dina ambitioner och din drivkraft räcker till så mycket mer än du tror. Och en annan grej, gör en sak i taget. Fullfölj det du påbörjat innan nästa projekt får uppmärksamhet.

Relationer: Du kommer tvingas tänka om när det handlar om kärlek och relationer. 2022 inleder snyggt med att ifrågasätta vad du håller på med. Något har nått en punkt, du har liksom tröttnat! En befintlig relation behöver förnyas, hitta den där gnistan igen och våga då gå utanför er komfortzon. I dejtingdjungeln måste du erkänna att du gillar det här lite mer spännande, osäkra, att inte alltid veta vart en relation är på väg. Det finns inget färdigt facit och ingen mall, lek och njut. När du slappnar av börjar det hända saker och människor du möter inspirerar dig. Sommaren erbjuder romantik.

Personlig utveckling: Damn vad det går undan för dig nu. Du kickar igång året med att se över ditt mindset. Det här blir en livsavgörande process som kommer förändra dig för alltid. Läs gärna om the law of attraction, om hur hjärnan påverkar oss på olika vis. Du kommer kunna se tydliga mönster kring hur dina tankar påverkar det som händer och sker runt omkring dig. Hela din inställning och attityd hjälper dig på flera plan, hur du hanterar motgångar och hur du väljer att se på framtiden. Förmörkelserna får dig att våga uttrycka dig kreativt, släppa in glädje i vardagen på ett nytt sätt och att möta människor som drömmer om samma saker som du.

Årshoroskop för Vattumannen 20/1-18/2

Karriär: Nu kommer du kunna se vilka hinder som finns och vad som står i vägen för din framgång. Med Jupiter i ditt 2:a hus är det nu läge att befria dig själv från överbelastning och ta avstånd från både situationer och personer som inte gynnar dig. När något inte motsvarar dina förväntningar är du snabb med att markera och visa dina önskemål. 2022 kan du knyta nya viktiga kontakter, inspireras av ett nytt sätt att arbeta/studera på eller hitta en otippad inkomstkälla. Det är ett perfekt år för att smidigt jobba undan och bli klar med den ena grejen efter den andre. Va flexibel och se på förändringar som en ny möjlighet.

Relationer: Du kan rivstarta året med ett drama som pågår främst inom dig själv kära Vattuman. Du dealar med känslor som ska jag stanna eller gå? Dejta den här personen eller inte? Ha kvar min lover eller berätta att jag vill mer? Det finns sår inom dig som du måste bli klar med. Din förvirring smittar av sig på de människor du möter. Om du vill kära ner dig igen behöver du släppa det förflutna och vara tillräckligt modig för att ge dig ut igen. Sommaren levererar både mysiga och flirtiga stämningar. Det kommer finnas någon med potential om du väljer att se det.

Personlig utveckling: Överraskningar dräller in under året och det kommer inte vara enkelt att forma dina egna mål nu. Du kan hamna i en miljö som handlar om konkurrens, där du måste hitta din egen roll och status. Någon i din närhet kan agera motsägelsefullt och i slutändan innebär det här att du alltid måste kunna lita på dig själv i första hand. Hitta en rutin för att vara ute i naturen mer, börja simma eller meditera vid vatten. Det pågår så mycket mera inom dig som du aldrig visar och då gäller det att du har ditt space, där ingen når dig.

Årshoroskop för Fiskarna 19/2-20/3

Karriär: Det här året kommer du få det support du vill ha och förtjänar kära Fisk. Du inleder 2022 med att verkligen möta upp dina drömprojekt och mål som kanske tidigare fått en plats på hyllan. Din kreativitet funkar som en magnet och andra människors blickar når dig. Du gör din grej nu, oavsett vad någon annan tycker. Stjärnorna betonar att en ny inkomst kan dyka upp, något som du inte riktigt tänkt på. Du blir belönad när du också väljer att göra något som kan hjälpa andra. Ett år som gör dig populär och som visar dig hur du kan hantera utmaningar.

Relationer: Både ditt självförtroende och din självkänsla står i fokus under 2022 vilket gör dig bekväm i relationer och i beslut. Ingen kan få dig runt sitt finger nu. Under våren har du Universum på din sida, som visar dig flera beundrare. Det är du som har bollen på din planhalva, inte säkert att du är pepp på att gå in i något för tillfället. Mycket annat runt dig lockar. Du vill upptäcka saker, dra på äventyr, om någon vill haka på så fine, men du kommer inte överanstränga dig. Har du ett förhållande kommer ni se till att skämma bort varandra, särskilt med kvalitetstid och bekvämligheter. Ni kan göra upp gemensamma planer och blicka framåt.

Personlig utveckling: 2022 skriker frihet och att få inputs till ett högre medvetande kära Fisk. Du kan möta en person som du ser på som en livscoach kanske, någon som får dig att höja blicken, vidga vyerna. En helt ny livsstil kan inspirera dig och även om du inte lever efter det fullt ut, hittar du ett sätt som passar din vardag. Du har saknat nöjen, det spontana och att i möten med andra bara få upptäcka något nytt. Ditt förhållningssätt förändras successivt under året och du märker en sådan glasklar skillnad. Du är villig att kasta dig ut, att svepas med och se vart du hamnar. Stjärnorna guidar dig klokt.

Titta också på: Nyårslöftet som passar dig – enligt ditt stjärntecken!

Nyårslöftet som passar dig enligt ditt stjärntecken
2:00

Efter reklamen: Nyårslöftet som passar dig enligt ditt stjärntecken

(2:00)

Slå på ljud

Horoskopet har vår astrolog Nathalie Bram gjort – följ hennes horoskopblogg här!

Och här hittar du såklart ditt horoskop varje vecka – året runt.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Merkurius retrograd – det betyder det och då sker det 2022
Tatueringen du bör skaffa baserat på ditt stjärntecken
Här är stjärntecknen som är snålast (förlåt, mest ekonomiska!)