Asabea Britton är Baaams nya bloggare

Asabea Britton är Baaams nya bloggare

Vi är så glada och peppade över att barnmorskan och Instagramprofilen Asabea Britton är Baaams nya bloggare. Lär känna henne här!

Hon är mamma till en ettåring och arbetar till vardags som barnmorska. Via sitt Instagramkonto jobbar hon för att på ett modernt sätt upplysa om kejsarsnitt, vad man ska tänka på inför en förlossning och svarar på läsarfrågor i stories – ja, allt du velat veta om kvinnokroppen. Nu börjar Asabea Britton blogga på Baaam och vi kunde inte vara stoltare! Här hittar du Asabeas blogg


Välkommen till Baaam, Asabea! Berätta, vem är du?

– Det är ju världens svåraste fråga, men jag ska försöka! Jag en 30-årig stockholmare som precis börjat känna mig lite vuxen. Jag är mamma till en ettåring, yngst av fem syskon (är typisk lillasyster) och jobbar med mitt drömyrke. Tre bra grejer med mig är att jag är empatisk, artig och ganska rolig (tycker jag själv i alla fall). Tre sämre saker med mig är att jag är lättkränkt, disträ och beroende av både socker och min mobil.

Hur känns det att bli en del av Baaam?

– Extremt kul! Är väldigt pepp på att få utveckla det jag redan gör på Instagram i bloggformat. Särskilt då jag är en av de som drabbats av Instagrams shadowban.


Asabea Britton och hennes barn.

Asabea Britton tillsammans med sin son.

Vad jobbar du med?

– Jag är barnmorska och jobbar på eftervården för tillfället.

Och vad gör du när du är ledig?

– Jag är väldigt familjekär och umgås mycket med min familj. Utöver min son och min kille så hänger jag mycket med mina systrar och deras familjer och hittar på olika grejer.

Du har tidigare blivit utsedd till Baaambrud (läs hela den intervjun här!), mycket tack vare ditt fantastiska arbete med Instagram. Kan du berätta mer om hur du jobbar med den kanalen?

– Ja precis! Jag använder Instagram till att folkbilda kan man väl säga. Jag gör stories om alla ämnen som rör barnmorskeyrket och som intresserar mig. I mina sparade höjdpunkter kan man hitta massa stories om olika ämnen som rör graviditet, förlossning, amning och första tiden med bebis.


Vilka är dina intressen?

– Allt det jag skriver om på Instagram är mina intressen, jag jobbar liksom med min hobby. Men utöver det så gillar jag att baka, dricka och äta gott, kolla amerikanska Bachelor och göra fint i mitt hem.

Vilka andra Instagramkonton och bloggare inspireras du av?

– Oj, det finns så många men låt mig rabbla några. @goda.grejer matkonto som klarar av den otroliga bedriften att få mig att vilja laga mat. @badassmotherbirther mitt bästa förlossningskonto. @raserietpodden inspirerar genom att vara drivna, engagerade och otroligt smarta. @kobranhuggertill delar med sig väldigt ocensurerat om hur det är att vara kvinna och mamma. Ah, jag kan fortsätta länge men tänker att jag gör det på bloggen istället!

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

– Jag tänker att det ska bli en förlängning av min Instagram där jag lyfter ämnen kring barnafödande och allt däromkring men har möjlighet att vara lite mer ingående. Tänker även att på bloggen kommer jag vara liiiite mer personlig än jag är på Instagram, så man kommer få lära känna mig mer.

Vad kommer du INTE skriva om?

– Det kommer inte bli en klassisk mammablogg i den bemärkelsen att jag inte kommer skriva så mycket om mitt barn, honom vill jag hålla utanför det offentliga rummet än så länge, men däremot kommer jag skriva om olika saker som rör att vara mamma.

Vilka är dina största kvinnliga förebilder?

– Måste svara mamma och mina systrar. Och mina vänner. Och Oprah!

Vilka är de tre viktigaste sakerna för dig just nu?

– Min familj, att utmana mig själv och att inte stressa.

Välkommen igen grymma Asabea!

Här hittar du Asabea blogg!