Avnjut sista säsongen med Game of Thrones-whisky i glaset

Avnjut sista säsongen med Game of Thrones-whisky i glaset

Den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones har tidigare blivit både öl och vin. Nu är det dags för whisky. I början av april lanseras inte mindre än åtta flaskor av skotsk single malt-whisky, uppkallade efter de olika kungadömenas Westeros.

Snart är det premiär för sista säsongen av Game of Thrones och det är många som i nuläget spekulerar i vem som ska dö och vem som ska ta över tronen. Frågan vad man ska ha i glaset när man slår sig ner i tv-soffan kan man däremot sluta fundera på. Den 4 april släpps nämligen en hel whiskykollektion inspirerad av den omåttligt populära tv-serien.

Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky-samlingen består av åtta olika whiskys som alla kommer från olika destillerier. Sju av whiskysorterna har fått namn från varsitt hus i Westeros och den åttonde, en svart flaska, heter The Night’s Watch. Flaskorna finns under Systembolagets tillfälliga sortiment under webblanseringar.


Legendariska kvinnor hyllas

Man har försökt passa ihop varje whiskysort med det kungadöme som passar bäst. Till exempel har Cardhu-destilleriets whisky fått namn efter huset Targaryen som en hyllning av legendariska kvinnor och deras orubbliga hårdhet som man finner i till exempel Daenerys Targaryen. Cardhu-destilleriet leddes nämligen av två kvinnor under 1800-talet, när whiskyvärlden var minst sagt mansdominerad.

Royal Lochnagars whisky har tagit namn efter huset Baratheon eftersom destilleriet år 1848 besöktes av drottning Victoria och prins Albert och whiskyn efter det ansågs värdig kungligheter.


Karta över vilka destillerier flaskorna kommer från.

Karta över vilka destillerier flaskorna kommer från.

Firar sista säsongen

– Vi försöker alltid hitta roliga och intressanta sätt att introducera vår scotchportfölj, och vilket partnerskap är då bättre än med Game of Thrones, en av de mest framgångsrika TV-serierna som någonsin skapats. Vi är stolta över att fira den sista säsongen av serien genom att skåla med whisky som genuint hyllar några av de största karaktärerna och husen i serien, säger Pedro Mendonca, Global Reserve Marketing & Malts Director i ett pressmeddelande.


Den fullständiga kollektionen innehåller:

Game of Thrones House Stark – Dalwhinnie Winter’s Frost

Game of Thrones House Tully – Singleton of Glendullan Select

Game of Thrones House Targaryen – Cardhu Gold Reserve

Game of Thrones House Lannister – Lagavulin 9 year old

Game of Thrones House Night’s Watch – Oban Bay Reserve

Game of Thrones House Greyjoy – Talisker Select Reserve

Game of Thrones House Baratheon – Royal Lochnagar 12 year old

Game of Thrones House Tyrell – Clynelish Reserve

Flaskorna kommer att kosta mellan 399 och 739 kronor.

Om du inte är så sugen på whisky finns det två Game of Thrones-viner att få tag i via Systembolagets beställningssortiment, en röd och en vit flaska.

 

Läs mer:

Game of Thrones-öl lanseras lagom till sista säsongen

HBO har släppt nya bilder från Game of Thrones sista säsong

Här kan du köpa Game of Thrones-vinet