Baaam testar ovanliga semlor – från semmelgröt till raw food-semla

Snart är det fettisdag igen – men vad ska man satsa på? Vi har testat alla semmelnyheter och vet precis vad du ska köpa och vad du bör undvika!

Är du en äkta semmelentusiast som helst äter semlor året om eller en traditionsbunden fettisdagen-dyrkare? Vem du än är är det ju runt själva fettisdagen som semmelätandet kulminerar i Sverige. Överallt äts denna fastlagsbulle, med eller utan mjölk, i mängder – men med tiden har så många kreativa varianter dykt upp. Så om man vill testa något nytt, hur ska man då veta vad man ska välja?

Oroa dig inte! Baaam satte bokstavligt talat tänderna i alla de senaste semmeltrenderna och betygsatte varenda en. Och vi vet nu vilken du bör köpa! Det blev till och med två som tog hem guldplatsen (och en var riktigt oväntad).


Lemoncurdsemla

7-Eleven

Semla med mandelmassa, grädde och en klick lemoncurd.
Pris: 25 kronor
Omdöme: ”Det är lemoncurd i! Men bara lite”, ”Det smakar surt, det känns som något är dåligt”, ”Jäkligt snålt med lemoncurd”


Semmelsmoothie

Blueberry

Kall smoothie med semmelsmak.

Pris: 49 kronor
Omdöme: ”Åh fy fan!”, ”Det smakar ju bara grön banan och mjöl?”, ”Det här var verkligen inte gott alls”


Semmelwrap

Tössebageriet

Sött tacobröd med mandelmassa och grädde.

Pris: 64 kronor
Omdöme: ”Det ser ut som ett naanbröd?”, ”Det är alldeles för mycket grädde”, ”Taco med grädde och lite mandel”, ”Det funkar”


Raw food-semla

Blueberry

Rawfood-semla i miniformat utan tillsatt socker.

Pris: 39 kronor
Omdöme: ”Den är ju liten som en tumme!”, ”Jag har aldrig tyckt om någon rawfood-produkt tidigare men jag älskar den här”, ”Jag tyckte den var god!”, ”Man måste tänka bort att det ska vara en semla”


Vegansemla

Fabrique

Vegansk semla.

Pris: 46 kronor
Omdöme: ”Mandelmassan är väldigt god och grädden smakar som vanligt”, ”Nej, grädden är jättesöt och konstig”, ”Det är inte grädde, det är skum. Eller vispat kikärtsspad antagligen”, ”Den här var verkligen jättegod”


Lattesemla

Espresso House

En kaffe latte med nedtryckt semla i.

Pris: 54 kronor
Omdöme: ”Kaffe och semla i ett – så praktiskt!”, ”Det är mycket godare än man tror”, ”Som smaksatt latte!”, ”Jag tycker det var för mycket mjölk”


Glutenfri semla

Fabrique

En glutenfri ”sockerkaka” med mandelmassa och grädde.

Pris: 48 kronor
Omdöme: ”Den var jättegod! Smakar toscakaka!”, ”Den var god, men smakar inte semla”, ”Jag är allergisk mot mandlar ju” (OBS! Ingen i redaktionen dog av testet).


Semmelgröt

Mr Cake

En kardemummakryddad gröt med mandelkräm och kex.

Pris: 68 kronor
Omdöme: ”Det är gott alltså!”, ”Vaniljkrämen till är mycket trevlig och det finns massa tillbehör”, ”En riktig semmelmiddag”

Fler tester från Baaam

Äntligen! Här är nya smaken från Marabou – och vi har testat!

Baaam testar GB:s glassnyheter 2019 – här är vinnaren

 

Illustration och foto: Unni Zetterling