Recension: Baaam testar Ultimate Ears partyhögtalare Hyperboom

Baaam testar: ”Så bra är Ultimate Ears nya högtalare Hyperboom”

Nyligen släppte Ultimate Ears en ny partyhögtalare, Hyperboom, som är både bärbar, tålig och kraftfull. Baaam har testat den och så här tycker vi!

I mars tidigare i år släppte Ultimate Ears nya partyhögtalaren, Hyperboom, som är deras mest högljudda och basfyllda högtalare hittills. Den erbjuder bland annat tre gånger så hög ljudnivå och sex gånger så tung bas jämfört med deras Megaboom 3.

– Vi har skapat en högtalare med en detaljrik ljudbild, vibrerande bas och dynamisk återgivning som är fullutrustad med stämningshöjdande funktioner så som musikdelning, anpassningsbar EQ och en batteritid på upp till 24 timmar, sa Mindy Fournier, Produktansvarig på Ultimate Ears.

Men hur bra är Hyperboom egentligen? Och är den värd ett köp? Baaam fick chansen att testa den under två månaders tid och det här tycker vi om den.


Hyperboom – Pris och specifikationer

Ultimate Ears Hyperboom
Pris (cirka): 4 199 kronor.
Specifikationer: Hyperboom har fyra olika ljudingångar; två bluetooth, en aux-ingång samt en optisk ingång, som gör gör det möjligt att koppla in telefonen, datorn och tv:n till högtalaren samtidigt.
Storlek: 36,4 x 19 x 19 centimeter.
Vikt: 5,9 kilo.
Batteritid: Upp till 24 timmar.
Övrigt: Till högtalaren kan man ladda ned Boom-appen som finns tillgänglig på Apple App Store och Google Play Store. I appen kan du bland annat förinställa dina spellistor, fjärrstyra högtalaren och höja och sänka volymen. Du kan även koppla ihop den med andra produkter från Ultimate Ears.


Utseende och design

Hyperboom är en rätt rejäl högtalare som är 36,4 centimeter hög och 19 x 19 centimeter bred. Den finns endast i svart och högtalaren i sig har en enkel och stilren design.

Test Ulitmate Ears Hyperboom

Högtalaren har en snygg och diskret design.

Till skillnad från Ultimate Ears tidigare högtalare har Hyperboom en rektangulär form med touch-knappar på ovansidan.

FRIDA testar Hyperboom

Man höjer och sänker volymen med hjälp av touch-knapparna.

Högtalaren är ganska tung och väger nästan sex kilo. Men tack vare handtaget som sitter på långsidan är den rätt smidig att bära med sig.

Ultimate Ears Hyperboom

Ljudet är superbra även utomhus.

De olika ingångarna, som ljudingångar och ladduttag, är skyddade med ett vattentåligt lock, så man behöver inte vara orolig för att det ska börja regna.


Hyperboom recension

Hyperbooms ingångar skyddas av ett vattentätt lock.

Hur bra är ljudet?

Hyperboom är utrustad med dubbla baselement, två diskanthögtalare och två radiatorer. Allt för att framkalla så bra ljud som möjligt, och här finns det väldigt lite att klaga på! Basen denna högtalare lyckas producera är förvånande kraftfull i förhållande till sin storlek, även om den är betydligt större än sina syskon i Ultimate Ears-familjen. Visst, det är en portabel högtalare, men med sina 5,9 kilo så är det den klart största högtalaren från Ultimate Ears hittills.

Hyperboom är Ultimate Ears största högtalare.

Förutom ett imponerande ljud kommer Hyperboom även med en del praktiska funktioner. Man kan till exempel koppla upp den mot fyra ljudkällor samtidigt; två via bluetooth, en via 3,5 millimeter aux och en via en digital optisk ingång. Du behöver med andra ord inte bråka med dina kompisar om vem som ska styra musiken. Ett annat plus är att man ladda telefonen samtidigt som man lyssnar på musik.

Hyperboom klarar av att spela upp till 24 timmar på medelvolym och är dessutom spillsäker (IPX4-klassificerad). Men undvik att dränka den helt i vatten!

Recension av hyperboom

Hyperboom anpassar ljudet beroende på om man är inomhus eller utomhus.

Högtalaren är även utrustad med en så kallad adaptiv equalizer, vilket betyder att den anpassar ljudet efter omgivningen genom en inbyggd mikrofon för att uppnå den bästa ljudkvalitén oavsett förhållande.

Tillsammans med högtalaren medföljer även en app som kan användas för att koppla samman andra produkter från Ultimate Ears, kolla batteriet eller justera ljudet via appens equalizer. Batteriet går även att kolla genom att trycka ner de stora volymknapparna samtidigt på högtalarens ovansida.


Utvärdering – är Ultimate Ears Hyperboom värd ett köp?

Jag har testat Ultimate Ears nya tillskott, Hyperboom, under två månaders tid och med tanke på dess storlek är ljudet som sagt imponerande. Oavsett om man planerar en större utomhusfest, strandhäng med vännerna eller grillning i parken så levererar den och mer därtill!

Recension av Ulimate Ears nya högtalare

En perfekt partyhögtalare.

Fördelarna med Hyperboom (förutom ljudet) är batteritiden, att flera personer kan vara uppkopplade till den samtidigt och att det även fungerar som en powerbank.

Även om ljudet är svårslaget för att vara en portabel högtalare, så är den ju ganska dyr och också rätt stor att bära med sig. Det gör att jag tror att många ändå satsar på en mindre högtalare. Har du dock råd och känner att du inte bara vill spela musik för de närmsta vännerna utan även bjuda in hela parken är Hyperboom perfekt.

Läs mer:

Test: Samsung Galaxy Z Flip – en vikbar smartphone

10 megatrender att ha koll på – så påverkar tekniken ditt liv 2025

Varför har mobilen en penna? Baaam har testat Samsung Galaxy Note 10