Redaktionens val Baaam

Baaam väljer: Det här önskar vi oss – och vill ge – i julklapp

Baaam-redaktionen listar julklapparna vi önskar oss allra helst julen 2018 – och vad vi kommer ge våra nära och kära.

Jennie Sandberg, chefredaktör:

Jag håller på att förvandlas till en hållbarhetsnörd och önskar mig inget hellre än en bok på temat. Naturskyddsföreningens ”Ett hållbart liv” står överst på listan och extra kul om jag får ett second hand-fynd!

Jag vill ge en upplevelse! Jag har haft en intensiv jobbhöst och vill hänga med familjen extra mycket över jul. Då passar ju gemensamma aktiviteter extra bra, det blir inte bara kul där och då – vi kommer ju skapa fina minnen dessutom. Jag smäller till med biljetter till både musikaler, shower och teater. Och hoppas att de inte läser det här!


Emma Blomberg, moderedaktör:

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men vi har valt att inte köpa julklappar i år. Och jag var ännu mer säker på att jag aldrig skulle säga det här, men det var min idé. Stora anledningen är att vi ska resa bort, men det känns förstås även rimligt ur ett hållbarhetsperspektiv (särskilt eftersom vi ska just resa). Med det sagt, skulle någon i min närhet ändå vilja ge mig något (ja, Alex jag tittar på dig) hade jag givetvis blivit otroligt glad över den här trenchcoaten. Och vill samma någon vara ännu mer givmild har ju den här blusen ALLT man önskar av en blus.

Skulle jag ge bort något hade jag köpt biljetter till teater, show eller konsert. Plus tillhörande middag!


Unni Zetterling, videoproducent:

Jag önskar mig en konsertbiljett till Robyn på Sjöhistoriska i sommar och så vill jag ge bort en biljett till Robyn så jag har någon att gå med.


Sara Zettergren, digital redaktör:

I julklapp önskar jag mig egentligen inget särskilt men om jag fick välja något skulle jag säga en aktivitet. Jag har inget behov av saker utan skulle mycket hellre vilja hitta på något tillsammans med mina nära och kära, som exempelvis ett restaurangbesök, spela boule eller åka på en weekend.

Något jag skulle vilja ge bort i julklapp är ett sällskapsspel. Att spela spel ihop med andra har gjort comeback och det är den perfekta julklappen. Det bästa av allt är ni dessutom kan använda det direkt! Drömspelet att ge bort är Trivial Pursuit: Harry Potter.


Nathalie Mark, digital redaktör:

I år önskar jag mig något så klyschigt som en lugn dag med familjen. Livet är ibland hårt, många jobbar för länge och för mycket och visst känns det som att veckorna bara flyger förbi utan att man hinner stanna upp och känna efter hur man mår egentligen? Det tänker jag passa på att göra nu i denna arbetstagarjul med lite extra lediga dagar. För hur ofta sitter man bara ned med familjen, äter mat och pratar i flera timmar? Vi gör det nästan aldrig för det är alltid någon som måste iväg, ett samtal som ska ringas eller någon som ska hämtas någonstans. Men på julen är det som man får ett frikort och hela världen stannar upp för ett slag. Då ska jag passa på att bara andas ut, slötitta på Kalle Anka och äta från det undre lagret i Aladdinasken. För det får man på julen.

Något jag ger varje år och som alltid är uppskattat är en väggalmanacka för året som kommer. Vi snackar nu inte om en färdig sådan med bilder på söta kattungar (inget fel på det dock, alla älskar söta djur!) utan en man gör själv med sina egna fotografier. Jag brukar stoppa in bilder från året som gått, gamla barndomsfoton jag rotar fram ur källaren och vardagsfoton tagna med mobilen. Det låter simpelt men det tar både mer tid än man kan tro (vilket jag förtränger varje år) men blir också riktigt fint. För det är klart att när man bläddrar fram en ny månad och får se bilder från den där resan man gjorde förra året så gör det dagen lite bättre. Dessutom är det ett kul sätt att faktiskt få se alla sina bilder på väggen där hemma och inte bara i mobilen.

Önskar du ännu fler tips på julklappar?
Trendiga pärlsmycken är bästa julklappen (till dig själv)
Ögonskugga, sheetmask och 16 andra julklappar till den som älskar skönhet
Julklappstips: Nio stylingverktyg i olika prisklasser
10 julklappar till tech-junkien i ditt liv (och dig själv, såklart!)
Vad ska du önska dig i julklapp? Här är 24 fina tips