Baileys Strawberries & Cream

Baileys med smak av jordgubbsglass släpps i Sverige

Gräddlikören Baileys släpper en smak som för tankarna till varma vår- och sommardagar. Nya Strawberries & Cream är precis så solig och god som det låter, lovar tillverkaren.

Jordgubbar med grädde kan vara något av det somrigaste som finns. För vem vill inte sitta och dingla med benen på en soldränkt brygga medan man äter en stor skål av det? Likörklassikern Baileys har tagit fasta på dessa konnotationer och lanserar nu en ny smak av just drömkombon jordgubbar och grädde.

En efterlängtad smak från Baileys

I väntan på de där härligt lata sommardagarna kan Baileys Strawberries & Cream vara vad som behövs. Produkten har redan tagit USA och stora delar av Europa med storm.

– Efter att ha överösts av produktförfrågningar efter lanseringen i USA, och även i Danmark, är vi mycket glada att kunna introducera Baileys Strawberries & Cream på den svenska marknaden, säger Malin Midhed, nordisk PR-chef hos tillverkaren Diageo. 

– Det är den perfekta drinken när du känner för något som är i harmoni med både våren och sommaren. Baileys Strawberries & Cream passar perfekt till desserten eller som ingrediens i en cocktail, tillägger hon.

Släpps i begränsad upplaga

Baileys finns sedan tidigare i en rad smaker så som kaffe, karamell, mandel och choklad. Den kan med fördel njutas med några bitar is eller som ingrediens i en mjölkdrink. Precis som namnet antyder innehåller likören mjölk vilket en eventuell allergiker behöver ta hänsyn till.

Baileys Strawberries & Cream kommer i en 700 ml stor flaska, har 17% alkoholhalt och kostar 249 kronor. Den kommer att säljas i begränsad upplaga i Systembolagets beställningsortiment från och med nu.

Foto: Baileys

LÄS MER:

4 fruktiga spritzdrinkar att testa i sommar

Unicorn Farts – det glittrigaste och fruktigaste ölet 2020

Maxa Ballerinakexen med extra fyllning på tub