weekendresa europa 2016

Fem bästa städerna i Europa för en weekendresa våren 2016

Letar du efter den perfekta weekendresan våren 2016? Då är det hög tid att boka nu! Baaam har tipsen till dig som ska på en weekendresa i Europa och som letar efter de hetaste resmålen 2016. Det bästa? Flera ställen är faktiskt riktigt billiga att besöka!

1. Warszawa, Polen

Polen och Warszawa har blivit ett hett resmål för weekendresor. Du tar dig dit från bland annat Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö med flera avgångar i veckan. I Warszawa kan du shoppa billigt, besöka museer och äta god och billig mat.

warszawa weekend 2016

Warszawa i Polen har blivit populärt bland weekendresenärer.

2. Dublin, Irland

Dublin är känt för sin krogkultur och sitt rika nattliv (många säger till och med att utelivet i Dublin är bäst i hela Europa!). Drick mörkt öl och whisky, flanera (Dublin är en riktig promenadstad!) och njut av ett lite varmare klimat än i Sverige.

dublin weekend våren

Besök Dublin för en weekend på våren.

3. Madrid, Spanien

Spaniens huvudstad Madrid kämpar för att konkurrera med Barcelona, och visst är det värt att åka dit! Passa på att resa till Madrid på våren, eftersom staden, som inte har någon kust, blir väldigt het under sommaren. Njut av god mat och goda viner till låga priser – och glöm inte att spana in konstmuséerna!

weekend madrid varen

Madrid har blivit ett hett resmål på våren.

Läs även:
Restips! Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris
Packa smart! 10 tips för att packa till weekendresan
Stylisten: ”Sex plagg jag alltid packar”

4. München, Tyskland

München kanske förknippas mest med Oktoberfest som infaller i slutet av september varje år, men det betyder inte att staden tappar sin glans resten av året – tvärtom. München är hemtrevligt och lätt att älska. Missa inte den häftiga arkitekturen!

munchen weekend varen 2016

München är perfekt för en weekend på våren.

5. Palma, Mallorca

Palma är på framfart – och det med all rätt. Staden erbjuder bra shopping, spännande kultur och fantastisk mat. Dessutom kan du, med lite tur, lyckas få ett par dagar på stranden under weekendresan om vädret är på din sida på vårkanten!

palma weekend 2016

Katedralen i Palma – väl värd att besöka under weekendresan.

Läs även:
Så slipper du skrynkliga plagg när du reser
Så ryms hela din garderob i resväskan (jo, det går!)
Så lyckas du resa lyxigare till budgetpris

Av: Cassandra Lindblom

Foto: All Over Press