Guide: Här är de bästa uteserveringarna i Stockholm

Guide: Här är de bästa uteserveringarna i Stockholm

Så fort vi får vittring på vår ropar alla svenskar i kör: ”uteservering!!”. Baaam listar redaktionens bästa tips på uteserveringar i Stockholm som levererar god stämning, utsikt och en och annan solstråle.
7 svenska öar att uppleva i sommar
3:08

Efter reklamen: 7 svenska öar att uppleva i sommar

(3:08)

Slå på ljud

Bästa semestertipsen. Upplev 7 svenska öar i sommar.

Läs mer: Stockholms billigaste bubbel – 10 barer som ger mersmak

Många uteserveringar öppnar redan 1 april och alla soltörstande svenskarna vallfärdar till närmsta uteservering. Baaam har samlat de i vårt tyckte 15 bästa uteserveringarna i huvudstaden. Bokmärk och spara till vårens och sommarens alla AW:s.

Hornhuset

Var? Långholmsgatan 15b
Varför? Hornhuset har en lite uteservering både på markplan och på terrassen högst upp i huset. Du kan tillbringa hela kvällen här om du vill och gå från AW till middag till klubb. Bra ställe för att kolla på folk och ragga.

Babylon

Var? Björns Trädgårdsgränd 4
Varför? Precis vid Medborgarplatsen ligger den här trevliga baren med en liten men mysig uteservering som fortfarande har sol under tidig eftermiddag. Tänk på att du inte kan äta på hela uteserveringen utan endast en del. På menyn är den panerade osten och delibrickan säkra kort.

Mosebacketerrassen

Var? Mosebacke torg 1-3
Varför? Brukar öppna någon gång i april. En stor och populär uteservering utanför Södra Teatern men fantastisk utsikt över stan. Här får du sol nästan hela kvällen och kan då och då lyssna på liveuppträdanden.

Läs mer: Vårmode 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Foto: Claes Helander/Södra teatern

Sturehof

Var? Stureplan 2
Varför? Uteserveringen håller öppet året om och är en favorit under soliga dagar i mars (ja, de finns). I övrigt går du hit för den lyxiga känslan, skaldjuren och läget mitt på Stureplan.

Tak

Var? Brunkebergstorg 4
Varför? Bättre utsikt får du leta efter. Tak öppnade förra året och ligger, som namnet antyder, på ett tak. Här finns en restaurang och råbar med svensk-japansk mat men du går framför allt hit för terrassen med utsikt i fyra väderstreck.

Humlan

Var? Humlegårdsgatan 24
Varför? En lummig, mysig uteservering som håller till i Humlegårdsparken. Här kan du äta middag, dricka somriga cocktails (eller helt vanlig bärs) och vissa sommarkvällar dansa till lite musik.

Läs mer: Här är de billigaste städerna i Europa för vårens weekendresa

Foto: Humlan

Kulturhustaket

Var? Sergels torg
Varför? Ännu ett trevligt, men kanske mindre välbesökt, tak i Stockholm. Högst upp i kulturhuset finns en takterrass där du kan njuta av vackra solnedgångar och gå på ett och annat kulturevent.

Orangeriet

Var? Norrmälarstrand kajplats 464
Varför? Längs Norr Mälarstrand ligger en av Stockholms mest klassiska sommarbarer. Orangeriet erbjuder närhet till vattnet och fungerar både som bar och café. Systerkrogarna Trattorian och Pontonen har även dem riktigt trevliga uteserveringar.

Thaiboat

Var? Östgötagatan 100
Varför? För att det är en båt, för de fantastiska drinkarna och för den konstgjorda sandstranden. Bra solläge även in på kvällen och ger kanske stans bästa semesterkänsla.

Foto: Thaiboat

Gården

Var? Barnhusgatan 12
Varför? Förra sommaren flyttade latinamerikanska restaurangkedjan Supper ut på Norra Bantorget, och vi hoppas att de gör de igen den här säsongen. En supermysig uteservering ett stenkast från Centralen med god mat och fräscha drinkar.

Boulebar

Var? Smeduddsvägen 12
Varför? I Rålambshovsparken på Kungsholmen huserar på våren och sommaren Boulebar. Här kan du, såklart, spela boule och även dricka öl och äta en bit mat. Det känns lite som att du är med i en fransk film – och vem älskar inte det?

Bleck

Var? Katarina Bangata 68
Varför? Lummig uteservering intill Lilla Blecktornsparken som levererar en märkligt lugn stämning, Stockholmstrafiken hörs knappt alls. Öppnade 2015 och har sedan dess varit ett vattenhål för trendkänsliga Söderbor.

Foto: Hannes Söderlund/Bleck

Kvarnen

Var? Tjärhovsgatan 4
Varför? En av stans äldsta ölhallar erbjuder en av Söders största uteserveringar. Här får du ofta plats och kan fånga en och annan eftermiddagsstråle.

Mister French

Var? Tullhus 2, Skeppbrokajen
Varför? På skeppsbron i Gamla stan levererar Mister French fin sjöutsikt och en lyxig uteservering. Menyn är franskinspirerad och de är särskilt duktiga på cocktails.

Urban Deli Sveavägen

Var? Sveavägen 44
Varför? Urban Delis takbar på Sveavägen ger dig utsikt över stan, grönska och solnedgångar. Takterrassen är inredd som en stor park och ger dig en 360-graders utsikt över Stockholms takåsar.

Foto: Respektive bar