Stockholms billigaste bubbel – 10 barer som ger mersmak

Stockholms billigaste bubbel – 10 barer som ger mersmak

Ibland räcker en vattnig öl på Carmen inte till. Baaam guidar dig till barerna i Stockholm som låter dig dricka bubbel för en hygglig peng.

Läs mer: Därför kan bubbel faktiskt kallas nyttigt (ja, nästan i alla fall)

Mellan Stockholms höga krogpriser och Systembolagets snåla öppettider är det en utmaning att hitta ett glas mousserande till ett rimligt pris. Och ibland duger faktiskt inte en avslagen bärs för 39 kronor på närmsta sunkbar. Vissa tillfällen kräver bubbel och lite finare lokaler – utan att du blir ruinerad.

Baaam-redaktionen har samlat våra bästa tips på det billigaste bubblet i stada.


Folkbaren

Baren intill Folkoperan har, förutom god mat, ett mycket fördelaktigt pris på bubbel. För 59 kronor får du ett utmärkt glas cava och en mysig lokal. När det vankas föreställning på operan kan det vara extra trångt men folkmassan brukar skingras när föreställningen drar igång.
Adress: Hornsgatan 72
Priser: Ett glas bubbel för 59 kronor.

Bar Replik

Om Folkbaren är full kan du gå till stället precis intill. I den mysiga lilla källarbaren kan du äta enklare fransk bistromat och få dig lite billiga bubblor.
Adress: Hornsgatan 70
Priser: Ett glas bubbel för 59 kronor.

Baras 2.noll

Baras-koncernen har flera barer och restauranger runt om i stan, men den roligaste kanske är 2.noll. I den fantastiskt kitchigt inredda lokalen på Södermalm trängs sammetsdraperier med Buddhastatyer och du får både bubbel och hyggligt bra mat för en billig peng.
Adress: Östgötagatan 33
Priser: Ett glas bubbel för 55 kronor.

Baras 2.noll har kanske den kitschigaste inredningen i stan. Foto: Baras

Little Persia

Något oväntat, men ja. På den här persiska restaurangen fungerar det lika bra att bara ta sig ett glas. Stället är populärt bland unga så var beredd på att visa leg.
Adress: Östgötagatan 32
Priser: Ett glas bubbel för 65 kronor.

Restaurang Art

Sippa på ett glas bubbel samtidigt som du njuter av konst eller äter lite smårätter. Här ska du satsa på AW:n på fredagar då en hel flaska cava kostar 200 spänn.
Adress: Döbelnsgatan 45
Priser: En flaska cava för 200 kronor.

Morfar Ginko

Morfar Ginko har länge varit ett ljus i Stockholms dyra bubbelmörker med priser på 50-60 kronor glaset. Dessutom i riktigt trevliga lokaler och populära musikquiz på onsdagar. De har tråkigt nog höjt sina priser men kvalar ändå in på listan.
Adress: Swedenborgsgatan 13
Priser: Ett glas bubbel för 79 kronor.

Morfar Ginko har bubbel för 79 kronor glaset. Foto: Morfar Ginko

Bio Rio

Biografens tillhörande café, bar och bistro serverar allt från mackor till ostbrickor och enklare maträtter. Under de varmare månaderna värmer solen på den lilla uteserveringen precis lagom till AW:n. Här får du mycket generösa glas till ett helt okej pris.
Adress: Hornstulls Strand 3
Priser: Ett glas bubbel för 79 kronor.

Bongo Bar

Ännu en guldklimt som gömmer sig i en biograf. Inne i biografen Zita finner du en del livespelningar, mysig stämning och ett billigt glas bubbel på AW:n.
Adress: Birger Jarlsgatan 37
Priset: Ett glas bubbel för 39 kronor mellan kl 17-19.

Meatballs

Slå två flugor i en smäll och tillfredsställ dina köttbullecravings samtidigt som dina cavacravings. Restaurangen har specialiserat sig på köttbullar av alla dess typer och är, något oväntat, en av de lokaler i Stockholm där får bäst pris på bubblet.
Adress: Nytorgsgatan 30
Priser: Ett glas bubbel för 65 kronor.

Paradiso

På Mariatorgets ny-gamla kvarterskrog har de härliga happy hour-priser på cava – och ett riktigt gediget mat- och drinkutbud i stort.
Adress: Timmermansgatan 24
Priset: Ett glas cava kostar 60 kronor mellan kl 17-20.

Bubblare:

Alla Stockholms sunkbarer, där är bubblet är billigt men det är även allt annat.

Foto: Baras, IBL