Av: Malin Ny
Bananpannkaka har varit i ropet ett bra tag och det är egentligen inte så konstigt – den passar perfekt både som lyxig frukost och som snabbfixat mellanmål.
Den näringsrika bananpannkakan är både enkel att göra och smakar himmelskt gott. Dessutom kan du variera och smaksätta den på oändligt många sätt. Här är bloggarnas 10 bästa recept på bananpannkaka!

Bananpannkakor av Marie Serneholt
Blogg: https://marie.elle.se/
”Mosa en banan med en gaffel. Knäck två ägg över och vispa ihop till en smet. Jag brukar ibland ha i kanel eller riven vaniljstång/vaniljpulver.
Stek i smör eller kokosolja. Jag kör nästan alltid på kokosolja. Det är nyttigt men den ger även en god smak till pannkakorna. Vissa tycker det är svårt att få pannkakorna att hålla ihop. Dela då upp smeten och gör plättar istället. Då blir de lättare att hantera. Servera t. ex. med valfria bär, kokosflakes och lite agavesirap.”
Bananpannkaka med linfrö och grapefrukt av Nina Kaufmann
Blogg: ninakaufmann.se
Du behöver:
1 mogen banan
2 ägg
1 msk linfrön
1 msk havregryn
”Mosa bananen med en gaffel i en skål. Knäck i två ägg och tillsätt linfrön och havregryn. Mixa med stavmixer till en jämn konsistens. Värm en stekpanna med lite kokosfett. Häll ut smeten i pannan och stek en stund på båda sidor tills pannkakan fått lite färg. Lägg upp på en tallrik och toppa med bitar av grapefrukt, massor av kanel och en stor sked linfrön.”
Nyttiga bananpannkakor av Molly Sandén
Blogg: veckorevyn.com/mollysanden
”Allt du behöver göra är att mixa/mosa ihop en banan och två ägg som du steker i kokosfett. Den bränner lätt fast så var snabb med att vända pannkakan. Till det kan du ha bär, eller keso ev. keso. Jag brukar stänka över lite agavesirap (ytterst lite!) och pudra på en massa kanel. Till det – färska bär. Om du vill göra en lite sötare variant till helgen kan du slänga i en tesked vaniljsocker också.”
Paleopannkakor av Åse Falkman Fredrikson
Blogg: 56kilo.se
Du behöver:
4 ägg
4 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl (om du är allergisk ta sammanlagt 0,5 dl kokosmjöl istället)
1 nypa salt + ekologisk vanilj
”Vispa ihop ägg, kokosmjölk med de torra ingredienserna. Låt stå i minst 5 minuter, stek sedan i smör.”
Bananpannkakor med frozen yoghurt och bipollen av Susanna Backman
Blogg: tasty-health.se
Du behöver
1,25 dl (50g) havregryn
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
2 äggvitor
1/3 stor banan (50g)
1/2 tsk lönnsirapextrakt
1/2 tsk vaniljextrakt
0,5 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
Jordgubbsfrozenyoghurt:
75 g lättkesella
50-75 g frusna jordgubbar
2 tsk stevia strö
1/2 tsk vaniljextrakt
”Blanda ihop ingredienserna till pannkakorna med en stavmixer. Smeten blir ganska tjock! Klicka ut smeten i en stekpanna (jag hade lite kokosolja i) och bred ut smeten lite med en sked. Stek i ca 1-2 minuter, vänd och stek i ytterligare 1 minut. Mixa ihop kesella med jordgubbar och vanilj + sötning med en stavmixer. Stapla upp pannkakorna varvat med lite banan och lägg på all frozen yoghurt. Toppa med lite bipollen.”
Bananpannkaka med nötsmör och syrliga bär av Anja Forsnor
Blogg: anja.elle.se
Du behöver:
1 banan
1 ägg
kokosolja
mandelsmör
jordnötssmör
hallon
blåbär
”Mixa ägg och banan med en stavmixer eller mosa med en gaffel. Stek i kokosolja och njut! Servera med mandelsmör, jordnötssmör, äppelmos, apelsin- och ingefärsmarmelad, kokosflarn, kakaonibs samt varma hallon och blåbär.”
Bananplättar med saffran av Sandra Stenson
Blogg: sandrastenson.blogg.se
Du behöver:
1/2 banan
2 ägg
2 msk kokosmjölk
1 msk mandelmjöl
Eko naturligt vaniljpulver
Saffran
”Steker dem gör jag i kokosolja på medelhög värme.”
Bananpannkakor med havre av Sandra Callermo
Blogg: sandrasmatkrypin.blogspot.com
Du behöver:
2 bananer
2 ägg
1 dl havregryn
En nypa salt
Kvarg
Bär
”Mosa bananerna och vispa ihop med ägg. Ha sedan i havregryn och en nypa salt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna så de får en fin färg på båda sidor. Servera med kvarg och bär.”
Bananpannkakor av Linda Vestman
Blogg: cleaneatingbylinda.com
Du behöver:
1 banan
2 stora ägg
1 tsk bakpulver
2 msk rismjöl
1-2 msk mandelmjöl
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 msk keso (kan uteslutas)
Kokosolja till stekning
”Börja med att mosa bananen. Vispa samman med äggen. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa med en gaffel. Stek i kokosolja tills pannkakorna fått en fin gyllenbrun färg. Servera med valfria bär, keso, jordnötssmör, sojayoghurt, agavesirap etcetera.”
Bananpannkakor med choklad av Nilla Gunnarsson
Blogg: nillaskitchen.com
Du behöver:
4 ägg
1 banan
2 tsk kakao
2 msk kokosmjöl
2 tsk honung
kokosolja, smör eller ghee att steka i
Chokladsås
1 dl koksmjölk
2 msk kokosolja, smör eller ghee
2-3 tsk kakao
2 msk honung
”Lägg alla ingredienserna till pannkakorna i en matberedare. Kör matberedaren tills en jämn smet har bildats. Stek pannkakorna på låg värme, ca 2-3 min på varje sida. Gör dem ganska små, ca 10 cm i diameter.Till chokladsåsen: värm kokosmjölken och kokosolja eller ghee tillsammans och vänta tills att fettet smält. Vispa i honung och kakao i chokladsåsen och låt koka upp. Ta sedan från plattan. Servera pannkakorna med chokladsåsen och jordgubbar.”