Artikeln innehåller reklamlänkar
Bor du i andra hand? Så får du lägenheten att kännas som din

Bor du i andra hand? Så får du lägenheten att kännas som din

Vi vet, att bo i andra hand kan ofta kännas trist och... inte som hemma. Men med hyfsat små och enkla medel kan du faktiskt göra lägenheten mer personlig. Här är knepen som får den möblerade andrahandslyan att kännas som DIN.

Läs mer: Det här är Baaam

Sitter du just nu omgiven av någon annans möbler och inredningsstil i din andrahandslägenhet? Kanske har du tänt lampan som du tycker är jätteful, men som är den enda källan till ljus i närheten av soffan? Att känna sig hemma i en möblerad lägenhet som du hyr i andra hand är inte det lättaste – men långt ifrån omöjligt. Här är knepen som gör ditt hem mer personligt!

Steg ett: Rensa undan

Det allra första du kan göra är att rensa bort det du inte gillar. Du måste inte ta i med hårdhandskarna och byta ut soffan och köksbordet. Men en tavla på väggen som inte faller dig i smaken, eller ljusstakarna i fönstret som är raka motsatsen till din egen stil, är faktiskt lätta att plocka undan i ett förråd eller en garderob.

Foton på vänner och minnen

Det allra lättaste sättet att sätta en personlig touch på ett rum stavas fotografier. Genom att sätta upp bilder på dig och dina vänner, din familj, din kärlek, Beyoncé eller andra som betyder något för dig får du snabbt en intim och personlig känsla.

Mjuka upp med textiler

Textilier är guld när du ska inreda en möblerad lägenhet. Jobbar du med tyger kan du snabbt tillföra något extra till helhetskänslan. Nya kuddar i soffan, fina gardiner, en mjuk filt du gillar eller kanske en ryamatta till hallen – gå loss på tyger!

… och på tal om textiler! Här är några av våra tygfavoriter just nu

1. Matta från Ellos home (länk till butik).
2. Grönt kuddfodral från Nina Kullberg (länk till butik).
3. Rosa kuddfodral från Chhatwal & Jonsson (länk till butik).
4. Vitt kuddfodral med blått mönster, också från Chhatwal & Jonsson (länk till butik).
5. Pläd i grått från Moltex (länk till butik).

Lägg tid på sovrummet

Sovrummet (eller sovalkoven om du bor mindre) är oftast den mest personliga delen av ditt hem. Så lägg lite extra kärlek på att få det att kännas personligt just där. Genom att satsa på lyxiga påslakan (länk till butik), en mjuk matta (länk till butik) att sätta fötterna på när du vaknar på morgonen och en lampa som du gillar, blir det lättare att glömma att sängen du sover i faktiskt inte är din.

Badrummet har stor potential

Låt oss fortsätta temat ”privata rum där du kan jobba mycket med textil” – badrummet! Byt ut duschdrapperiet och investera i badlakan och handdukar som matchar varandra. Satsa gärna på starka färger! En färgklick på badlakanen gör mycket för helhetskänslan och sätter en personlig prägel på rummet (… det blir dessutom roligare att duscha).

Go green!

Du behöver inte vara odlingsproffs för att uppskatta vad en krukväxt i fönstret eller en blomma på köksbordet gör för helhetsintrycket. Att pynta hemmet med växter är kanske det enklaste knepet för att få till en personlig känsla. Det behöver dessutom inte vara alls dyrt. Visste du att du med sticklingar kan få växter för nästan inga pengar alls?

Styla med böcker

Den där deckaren som du älskar eller inredningsmagasinet du prenumererar på är inte bara underhållande. De är också snygga inredningsdetaljer. Lägg en tidning med snyggt omslag på soffbordet eller stapla dina favoritböcker på fönsterbrädan. Snyggt, trendigt och personligt!

Byt ut målarburken mot tyg

Att hyra i andra hand innebär noll rättigheter att måla eller tapetsera om en vägg. Men sucka inte över det. Sätt upp ett snyggt tyg framför en vägg istället och violá så har du satt ett personligt avtryck på rummet.

Köp en klädställning

Snyggt och praktiskt på en och samma gång tror man ju knappt existerar – men en klädställning kan vara den mest användbara inredningsdetaljen som samtidigt är trendig och snygg. Det är också ett smart sätt att få rummet att kännas som ditt. En klädställning i sovrummet med dina favoritplagg hängandes på, kan det bli mer personligt?

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Foto: Ellos/Presskontakterna