% roliga resmål för kompisgänget

Boka vårens kompisresa – 5 roliga resmål i Sverige

Samla gänget och dra i väg på en rolig resa! Ni behöver inte åka långt, vad sägs om glamping i Stockholm eller rida på islandshästar i Skåne? Här tipsar vi om fem roliga resmål i Sverige – perfekta för kompisgänget.

Våren närmar sig med stormsteg och visst gör ressuget också det? Helt plötsligt infinner sig en nyfikenhet som inte går att stilla i ekorrhjulet. När klimatet krisar och flygresor går bort får vi lyfta blicken på hemmaplan. Sverige är fullt av smultronställen som du lätt tar dig till via tåg.

Här är 5 roliga resmål för kompisgänget

Glamping på Värmdö

Mysigt tält på Värmdö

1. Camping passar långt från alla men glamping, där har vi något. Lämna storstadspulsen bakom er och ta bussen ut till Värmdö, öster om Stockholm. Där kan ni njuta av en glammig camping, det vill säga glamping. Här bor ni tillsammans i ett stort tält med minibar, privat terass med sjöutsikt och du får krypa ner i sidenlakan på kvällen. Helt klart naturliv i vår smak. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

Holiday Club Åre

Det håll många roliga aktiviteter på Holiday Club

2. Gillar du spa, yoga, festivaler eller hike så kan en träningshelg på Holiday Club i Åre vara något för ditt gäng. De ordnar olika temahelger med fokus på sport och rörelse. I år kan ni bland annat välja mellan Yoga Winter Stories, Trailrun & Yoga, Hund & Hälsa och Åre Sessions där bland andra Miriam Bryant, Dungen och Bad Gyal kommer att spela. För de som älskar att röra på sig och samtidigt ha möjlighet till goda middagar och fest på kvällen. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

Brösarps Gästgiveri

Brösarps Gästgiveri är Skåne när det är som bäst

3. Det finns gott om gårdar som erbjuder turer på islandshästar runt Brösarps på Österlen. Hallamölla gård, Österlens tölthästar och Pomonadalen är några. Efter en dag ute i naturen kan det vara skönt att landa på ett härligt ställe med en bubbelpool att vila trötta kroppar i. På till exempel Brösarps Gästgiveri finns det restaurang och bar där du kan njuta av en god middag efter ditt bad i poolen. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

Modernt möter historia på Gotland

4. Gotland är Sveriges största ö och har såklart massor att erbjuda. Besök Gotska sandön och Fårö i den norra delen eller Ekstakustens naturreservat. Eller stanna i Visby och njut av staden som faktiskt är ett världsarv med sina tusen år på nacken. Där finns även en botanisk trädgård som är härlig att strosa runt i. På kvällen lever Visby upp och det finns gott om restauranger och krogar att besöka. Bo på vackra Kalk hotell som har utsikt mot havet och ligger mitt i stan. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

The Steam hotel Västerås

Här ligger man gärna och slappar

5. Om ni gillar action kan vi lätt rekommendera en kompisresa till Västerås. Börja dagen på Actionbadet Kokpunkten. Jo, ni läste rätt. Actionbadet. Utsätt er för attraktioner som Insideout, Double Racer och Boomerang och pausa emellanåt med lite VR-snorkling. När ni tröttnat på allt action så flyttar ni över till grannen The Steam Hotel där ni kan ta en spa-behandling eller bara njuta i en deras pooler med en god drink i handen. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

Foto: TT

LÄS MER:

Perfekt för resan – 12 produkter och kit i resestorlek

Skippa flyget i sommar – här är 10 semesterparadis i Sverige