Den vegetariska och den köttbaserade burgaren i Burger Kings nya 50/50-meny.

Burger King inför 50/50-meny – slumpen avgör kött eller vego

Burger King vill få fler att testa vegetariskt och inför därför en 50/50-meny där slumpen avgör om du får kött eller vego.

De senaste åren har den ena köttlika vegoprodukten efter den andra lanserats med löfte om att bräcka de tidigare. 2017 pratade till exempel alla om Impossible burger som skulle smaka PRECIS som kött och som var så lovande att den lockade investerare som Bill Gates och Google Ventures. Produkten innehöll dock genmodifierad jäst vilket är förbjudet i Sverige, så vi fick aldrig avnjuta den här.

2018 var det istället den blödande fejk-burgaren Beyond burger som var the talk of the town, och i maj lanserade hamburgerkedjan Max en annan fejk-köttburgare som både skulle se ut och smaka PRECIS som kött.

Burger King inför random meny

Näst i tur är Burger King som i dagarna lanserat den växtbaserade burgaren Rebel som de menar smakar PRECIS som kött. Men ändå är det många som av slentrian väljer de klassiska kött-alternativen, menar hamburgerkedjan. För att övertyga skeptiker inför man därför en billigare meny (50 kronor) där slumpen får avgöra huruvida kunden får kött eller vego.

– Vi vet att många tycker det är riktigt svårt att känna skillnaden och med 50/50-menyn, för bara 50 kr, vill vi få ännu fler att våga testa och se om de kan gissa vad de ätit, säger Daniel Schröder, Marketing Director för Burger King Sverige.

Menyerna är som klassiska Whopper-menyer, med andra ord innehåller de förutom själva burgaren majonnäs, ketchup och färska grönsaker.

För den kund som gärna vill veta vad den just har ätit kan denne se om burgaren innehöll kött eller ej genom Burger Kings app. Menyn kommer att finnas på restauranger i hela Sverige från och med den 28 juni och under en begränsad tid framåt.

Å och förresten, undrar du vilken av burgarna på bilden ovanför som är vego och vilken som är kött? Den vänstra burgaren med blå bakgrund är den som är vegetarisk.

Se videon om Burger Kings 50/50-meny här:

Läs mer:

Burger King lanserar två vegoburgare med fejk-kött

Max lanserar veganska lyx-shakes i hela Sverige

Recept: Hamburgare med grillad chilihalloumi