champagne nyttigt

Champagne kan göra att du lever längre

Avnjuter du ett glas champagne eller annat mousserande vin ikväll? Det gör du rätt i, menar forskare. Champagne kan nämligen göra att du lever längre.

Visste du att det kan vara hälsosamt att dricka ett glas champagne i kväll? Enligt forskare från University of Reading ska champagne och andra mousserande viner som innehåller en stor mängd fenoler kunna motverka åldersrelaterade minnesproblem, såsom till exempel demens.

Men vad som också är kul att veta – och kanske ytterligare en anledning till att njuta av bubblet – är att champagne faktiskt kan få dig att leva längre. Samma universitet har nämligen kommit fram till att champagne kan vara bra för hjärtat och blodcirkulationen, vilket i sin tur kan minska risken för till exempel hjärtsjukdom och stroke.

Psst! Du vet väl att du dessutom blir snyggare av två glas champagne?

Nåväl, vi väljer att tro på studien vid valda tillfällen i alla fall – för att njuta av ett glas champagne sitter ju aldrig fel. Värt att nämna i sammanhanget är givetvis att en rad andra studier visar vilken negativ inverkan alkohol har på din hälsa.

Läs även:
Tre enkla och goda champagnedrinkar som gör succé
Recept: Drink med champagne, glass och hallon
Varningen: Prosecco riskerar att ta slut till sommaren

Foto: Moet Chandon