Champagne utan tillsatt socker är verklighet

Skinny Champagne heter varumärket som gör champagne utan tillsatt socker - för att hålla nere på kalorierna.

Om du vill avnjuta ett glas champagne eller kanske prosecco fastän du samtidigt vill hålla nere på sockret är det kanske Skinny Champagne du ska testa. Kvinnan bakom uppfinningen vill kombinera diet med lyxiga bubblor.

champagne utan socker

Champagne utan socker är Skinny Champagnes affärsidé.

Amanda Thomson, tidigare reporter på BBC, har startat varumärkena Skinny Champagne och Skinny Prosecco med en lägre sockerhalt än originalen. Bakgrunden till hennes företag var att hon tyckte sig hade hittat en lucka på marknaden att fylla. Målgruppen är hälsosamma individer som ändå gillar att avnjuta ett glas bubbel.

Vanligt vin och mousserande vin eller champagne innehåller en del socker, eftersom det blir en biprodukt av jäsningen. Vissa sorter tillsätter man socker i för att mjuka upp smaken, vilket Amanda har frångått helt. Hennes champagne och roséchampagne innehåller inget tillsatt socker över huvud taget och proseccon består av 7 gram socker per liter.

De smala bubblorna har fått flera kända fans, bland annat designern Anya Hindmarch. Vinerna finns ännu inte att beställa på Systembolaget i Sverige.

Läs även:
Enkla tricket som gör din avokadomacka ännu godare
Recept: Strawberry daiquiri med färska jordgubbar
Prosecco pops är sommarens fräschaste drink

Foto: IBL, Skinny Champagne