Frukost choklad kopp kaffe chokladkaka

Ny forskning: Därför är det bra att äta choklad till frukost

Goda nyheter efter forskning kring choklad: Vill du vara skarp i hjärnan, sänka ditt blodsocker och sova gott på natten? Då ska du äta en bit choklad redan till frukost!
5 saker om choklad du kanske inte visste om
1:25

Efter reklamen: 5 saker om choklad du kanske inte visste om

(1:25)

Slå på ljud

Flera studier har tidigare visat att choklad är bra för oss (som om vi inte redan känner det i själen varje gång vi äter det …). Som att choklad kan hjälpa till med att skärpa hjärnan, att vi får bättre minne. Och att det ger oss energi.

Att äta choklad till frukost kan vara bra för blodsockret

Ny forskning visar nu också att om vi äter lite choklad på morgonen så kan det hjälpa till med att hålla blodsockernivån lägre. Speciellt för kvinnor som kommit in i klimakteriet.

Det här kom man fram till i en studie vid Birgham & Women's hospital i Boston. Studien gjordes på kvinnor som varit i klimakteriet som delades in i tre grupper.

En grupp åt choklad på morgonen, en grupp åt choklad på kvällen och en grupp åt ingen choklad. Efter två veckor hade kvinnorna som åt choklad till frukost lägre blodsockernivåer på morgonen.

De upplevde också att choklad på morgon eller kväll minskade både hunger och sötsug.

Pimpa din frukost med rå, organisk kakao

Just den här studien var liten, men tidigare studier pekar också på att det kan vara bra att äta choklad redan på morgonen.

Bäst ska det vara att äta rå, organisk kakao – som har visat sig kunna öka blodflödet till hjärnan och göra oss mer skärpta. Och man behöver inte äta så mycket för att få effekt.

Att strö kakaonibs på en smoothiebowl eller göra bananpannkakor med chokladbitar i kan alltså både vara en riktigt festlig frukost och bra för både hjärna och blodsocker.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nya smaken från Marabou är ALLT vi någonsin drömt om
BREAKING: Nu kommer Plopp med smak av chokladboll