Baka cloud bread molnbröd

Detta är cloud bread alla pratar om – & så lagar du egna molnbröd

Har du testat att baka egna molnbröd än? Cloud bread kan vara en av de sötaste Tiktok-trenderna just nu. Så här gör du dem själv enligt ett superenkelt recept.
0:37

Efter reklamen: Se den virala videon om Dianas hår som blivit succé

(0:37)

Slå på ljud

Om du har sett de här drömlika molnbröden (cloud bread) på Tiktok så vet du att de ser ut som en blandning mellan sockervadd och marshmallows, eller mjuk maräng, och att man blir nästan minst lika sugen på att gosa med dem som att äta dem.

Bröden är superenkla att göra och vill man variera sig så kan man färga dem med karamellfärg i olika kulörer. Annars är vita kanske allra mest moln-lika, om det är den stilen man vill åt.

Allt man behöver för att göra cloud bread är ägg, socker och maizenamjöl. Och eventuell hushållsfärg om man vill färga dem. Och så en ugn att baka dem i förstås.

Så här kan cloud bread se ut:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Så här gör du enkelt egna cloud bread – recept

Du behöver:

  • 3 äggvitor
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • Hushållsfärg om du vill

Gör så här: Om du vill göra två stycken så dela smeten i två och gör två rundlar med cirka 15 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och forma bröden med en slickepott. Tänk att de ska bli som fluffiga pannkakor. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 30–40 minuter.

Gör du en stor, mer uppbyggd så får du anpassa tiden och behöver förmodligen ha i den längre. Då ser det mer ut som i Instagram-filmen här nedan.

Så här kan cloud bread också se ut

Om man väljer att färga en del av smeten lila, och göra den marmorerad, så kan man få molnbröd som ser ut så här:

Molnbröd är oftast ganska platta

Väljer man att färga smeten med lite röd karamell, så det blir rosa molnbröd, så kan det se ut så här. Det här är en av de vanligaste varianterna man ser, men det är också vanligt att använda blå hushållsfärg som bröden blir ljusblå när de är klara.

Foto: Instagram &S TT

Relaterade artiklar
Whipped strawberry milk – så gör du den rosa trenddrycken
Experter om TikTok-trenderna som ska gynna hårväxt – vilka funkar?
Här kan du köpa miniprojektorn och discolampan som trendar på TikTok