Muji öppnar sin första flaggskeppsbutik i Stockholm

Då öppnar Mujis stora flaggskeppsbutik i Stockholm

Det populära japanska varumärket Muji öppnar en jättebutik i Stockholm city, med nya inredningskategorier och mer mode.

Muji är känt för inredning, kläder och hushållsartiklar i en minimalistisk stil. Och i Stockholm har vi kunnat köpa utvalda Muji-produkter i en liten shop-in-shop på Åhléns. Men från och med den här sommaren blir det japanska varumärkets närvaro i den svenska huvudstaden mindre diskret.

Den 16 augusti öppnar en butik som tar över hela fjärde våningen på Åhléns city. Det blir Mujis första svenska flaggskeppsbutik – och den största Muji-butiken i Europa.

Mujis flaggskeppsbutik i Ginza

Mujis flaggskeppsbutik i Ginza i Tokyo.

– Med den nya flaggskeppsbutiken tror vi att vi kan hjälpa fler svenskar att leva ett behagligt liv med hjälp av våra enkla och universella produkter, säger Ino Ryosuke, som är Mujis svenska vd.

Butiken ska rymma produkter från hela Mujis sortiment. Inklusive möbler, textilier, belysning och sängkläder som är nya segment för Sverige. Dessutom blir utbudet av mode bredare.

Muji breddar sitt sortiment med nya flaggskeppsbutiken i Stockholm.

Muji breddar sitt sortiment i Sverige.

– Det här blir ytterligare en viktig del i vår strävan att vara den självklara shoppingdestinationen för våra kunder då Muji har varit ett uppskattat varumärke hos oss länge, säger Andreas Stenman som är försäljningschef på Åhléns.

Mujis enkla formgivning

Snart kan du köpa mer av allt från Muji.

 

Muji grundades i Japan på 1980-talet och varumärket har sedan dess fokuserat på enkel och användbar design, där det onödiga skalas bort även från förpackningar. Det är formgivning som bygger på tanken att det enkla kan vara mer tilltalande än det som andas lyx.

Foto: Muji

Läs mer:

Ikea släpper ny limiterad kollektion i designsamarbete med modeprofiler

Sommaren har kommit till H&M home – se nya kollektionen här