Därför är brudklänningar fyra gånger dyrare än andra klänningar

Vill du komma undan med ett mer prisvärt alternativ för din brudklänning? Då borde du läsa det här!

Att ett bröllop är dyrt är ingen nyhet. Och hur mycket man än försöker spara in på utgifterna med diverse lösningar kommer det alltid i slutändan att kosta en smula. Om det är något som kostar så är det brudklänningen, och nu visar en ny studie att du får betala ett rejält överpris. Varför är det så?

Läs bröllopskoordinatorns tips: ”Så håller ni nere kostnaderna”

brudklänning dyrt

En brudklänning kan vara dyrt – men en vanlig vit klänning är billigare.

Enligt sajten Business Insider tar affärer som tillhandahåller brudklänningar närmare fyra gånger högre pris för en brudklänning än för en liknande vit klänning, helt enkelt för att den är märkt som ”brudklänning”. Det betyder att en klänning som i princip ser likadan ut kostar betydligt mindre för att den klassas som en ”vanlig” vit klänning. Men vad säger att en brudklänning inte är en brudklänning, bara för att det inte står på lappen?

Kanske tycker du att det är värt att betala lite extra eftersom ditt bröllop är en viktig dag i livet, och självklart kan priset också bero på att en brudklänning helt enkelt är gjord i finare material och har bättre kvalitet. Men bryr du dig inte så mycket om det där, så är det andra ställen än bröllopsbutiker du ska vända dig till. Exempelvis till affärer som säljer vita långklänningar eller balklänningar.

Läs även:
VS-modellens drömmiga bröllop för 9 miljoner kronor
”Något gammalt, något nytt… – vad betyder vad på bröllop?
25 enkla och inspirerande idéer du kommer vilja sno till ditt bröllop

Foto: IBL