mobil väckarklocka

Därför bör du sluta använda din mobil som väckarklocka

Mobilen har fått en självklar funktion som mångas väckarklocka på morgonen. Men det finns anledningar till att skippa alarmet på telefonen.

Mobilen är inte bara nyckeln till det mesta idag – för många är den även sättet att vakna på. Den klassiska väckarklockan har fått stå åt sidan i flera år, men det finns anledningar till att ta upp bekantskapen med den gamle följeslagaren, eftersom mobilen kan störa både sömn och uppvaknande på flera sätt.

Kolla in bildspelet här nedanför och lär dig varför du inte bör använda mobilen som väckarklocka längre.

Läs vidare och se varför mobilen är en dålig väckarklocka!

1. Mobilen ger dig en sämre start på morgonen än ett klassiskt alarm, eftersom du påminns om vad du ska göra under dagen det första du gör när du vaknar. Kanske har du flera Instagram-notiser, ett par jobbmejl och en Facebook-chatt att läsa ikapp under morgonen? Med en vanlig väckarklocka slipper du det stressmoment när du vaknar.

2. Om du använder mobilen som väckarklocka har du med största sannolikhet samma ringsignal som alarmsignal, eller hur? Att påminnas om uppvaknandet på morgonen under resten av dagen är bara onödigt, och om du har en klassisk väckarklocka slipper du det.

3. Mobilen bör inte ligga bredvid sängen när du sover. Många laddar sin telefon på nätterna vilket innebär en brandrisk (om laddaren blir överhettad eller kortsluts). Dessutom kan mobilen väcka dig genom notiser och sms helt i onödan. En vanlig väckarklocka ger dig bättre nattsömn.

4. Mobilen bör inte ligga bredvid sängen när du sover. Många laddar sin telefon på nätterna vilket innebär en brandrisk (om laddaren blir överhettad eller kortsluts). Dessutom kan mobilen väcka dig genom notiser och sms helt i onödan. En vanlig väckarklocka ger dig bättre nattsömn.

Läs även:
Knepen för att bli piggare på morgonen – som funkar
Så lurar du ögat att se piggare ut på morgonen
Alltid trött? Här är sex vanliga orsaker

Foto: IBL