Därför får du alltid klädkris – och hur du slipper det

Har du också en tendens att drabbas av extrem klädkris varje gång du ska iväg? Nu har forskare tagit reda på varför det sker.

Att stå och glo rätt in i garderoben och inse att man absolut inte har något att ha på sig är ett rätt vanligt scenario, eller hur? Nu har en färsk studie kartlagt varför det är så vanligt att drabbas av klädkris – och hur du enkelt kan lösa det.

Studien, som presenteras i Journal of market research, förklarar att huvudanledningen till klädkris är att du shoppar för specifika tillfällen. Om du till exempel har köpt en klänning att använda på en viss fest och sedan använder den till jobbet, menar forskarna att du automatiskt kommer att sluta tycka om den. Anledningen ska vara att du då varken förknippar den med fest eller vardag, och på så sätt blandar ihop olika kategorier i garderoben.

Lösningen? Det är självklart både dyrt och krångligt att ha kläder för alla olika tänkbara tillfällen i garderoben, men däremot menar forskarna att du kan motverka klädkris genom att organisera din garderob efter olika situationer, såsom jobb, fest och dejt. Därefter ska du undvika att bära partykläder till vardags.

Smart va?

Passa på att shoppa höstmode inför hösten 2016:
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: IBL