Dasha om sin graviditet: ”Mådde piss första tiden”

Dasha om sin graviditet: ”Mådde piss första tiden”

Baaams bloggare Dasha Girine är gravid med sitt första barn. I en intervju berättar hon om nervositet, förväntan och vilka cravings hon haft.

Läs mer: 18 vanliga mammors bilder visar hur det känns att få barn

Grattis! Hur känns det?

– Men TACK. På ett sätt känns det så himla naturligt, som om jag väntat på detta prick hela mitt liv. Men på ett annat plan känns det väldigt oväntat men också nervöst och läskigt helt plötsligt?

Hur gick det till när du upptäckte att du var gravid?

– Jag kände faktiskt när ägget fäste. Det är ovanligt men jag känner min kropp så pass bra att när jag vaknar på morgonen så vet jag om det kommer komma mens eller kanske är första dagen på PMS osv. Så det högg till i magen, som en väldigt grov mensvärk. Dagen efter kissade jag på stickan och så gav den ett plus.


Hur har första tiden som gravid varit? Hur har du mått?

– Jag har mått rakt ut sagt piss första tiden. Gick ner fyra kilo för att jag bara spydde och spydde. Jag mådde illa om jag inte åt och jag mådde illa av att se på mat. Det var inte världens härligaste kombination om man säger så. Det kändes som om jag hade kräkis och influensa de första åtta veckorna. Sen sa det bara poff en dag och jag kände mig som mig själv igen. Men tröttheten är kvar, jag somnar vid 20-tiden varje kväll. Sedan så äter jag lite men drygt varannan timme. Så det är inte så roligt att äta middag med mig då jag blir mätt på en näve mat.

Läs mer: 7 saker du aldrig ska göra i närheten av en födande kvinna

Har du haft några speciella cravings?

– Inga cravings mer än sådant som inte fått mig att spy rakt ut av. Jag har ätit mycket bär, sura godisar, fil och äpplen. Jag har nog ätit 20 kilo pink lady äpplen när jag tänker efter. Hehe, det kanske ÄR min craving.

Vad har varit jobbigast?

– Första tiden var jättejobbig på många olika sätt. Först att ljuga för alla och på något sätt låtsas som ingenting. Man får ju lära sig att risken för missfall är stor första veckorna så man får nästan inte vara glad över att världens roligaste grej har hänt en. Och sen tröttheten… den har varit tung. Till exempel under Eurovision-finalen så lagade jag massa asiatiska smårätter från scratch till mig och min kille. När klockan slog 19.45 och jag hade dukat fram allting så sa jag att jag bara skulle ’blunda en kvart’. En timma senare väckte han mig, då sa jag att han kunde börja äta och att jag bara skulle blunda liiiite till. Klockan 01.00 väckte han mig igen och frågade om jag inte skulle lägga mig i sängen i stället. Haha!


Missa inte! 8 sätt att stötta din gravida partner – och därför är det viktigt även för dig

Vad ser du mest fram emot nu?

– Jag ser mest fram emot att få träffa baby! Hur ser den ut? Vad kommer den få för karaktär? Tänk att jag kommer få fira jul med min enmånaders bebis. Galet.

Har du börjat tänka något om förlossningen redan nu?

– Ja, jag vill köra kejsarsnitt men mer detaljer om detta kommer komma i bloggen längre fram. Det känns överväldigande just nu eftersom min enda fobi här i livet är just smärta.

På vilket sätt kommer vi att få följa din graviditet i bloggen?

– Jag har inte riktigt bestämt hur jag kommer göra med bloggen men den är ju en spegel av mitt liv, så det kommer bli en hel del graviditet i den de närmsta sex månaderna. Kom gärna med tips vad ni önskar att se i den!

Följ graviditeten på Dashas blogg!

Foto: Privat