Delicato släpper adventskalender för alla fikaälskare

Delicatos chokladask blev en succé förra året och nu väljer de att ta ett nytt grepp om julen med sin adventskalender. Om du älskar chokladbollar verkar det här bli julen för dig!

Det verkar som att Delicato vill bli den nya jultomten och på allvar förknippas med julen. Förra året var det många som bytte den vanliga chokladasken mot en Delicatoask och i år kan man tänka sig att många kommer att frestas av tanken på att få äta en klassisk godbit varje dag fram till jul.

Bakom luckorna i den nya adventskalendern döljer sig 24 miniversioner av punschrullar, Delicatobollar och Delicatobollar med apelsinsmak. Det finns också en 25:e lucka, jätteluckan, för den som inte klarar av att bara äta en bit i taget utan vill trycka i sig alla bitar på en gång, vilket man kan tycka förtar hela idén med en adventskalender.

Delicatokalendern säljs i en livsmedelsbutik nära dig och kostar 149 kronor.

Uppsjö av ätbara kalendrar

Men behövs det verkligen en ätbar adventskalender till? Ja, kanske. Vi är nog många som har tröttnat på de klassiska chokladkalendrarna med chokladfigurer med en distinkt smak av wellpapp. Och med tanke på hur många olika dryck- och godiskalendrar som lanserats de senaste åren verkar behovet av ät- och drickbar njutning vara omättligt så här års. Och vad kan väl passa bättre än att få avsluta decemberfrukosten med något sött?

 Så gör du din egen adventskalender

Julen är räddad! Adventskalendrar med bubbel, vin och gin & tonic