scream

Det gör skådisarna från filmen Scream i dag

Minns du kultskräckfilmen Scream från 90-talet? Så här ser skådespelarna från filmen ut nu – och det här har de sysslat med efter filmen.
Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen
1:39

Efter reklamen: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen

(1:39)

Slå på ljud

När rysaren Scream kom ut 1996 skapade den en hysteri och vi är nog många som fortfarande ryser av att se den ökända Scream-masken. Men vad gör egentligen skådespelarna från filmen i dag? Vi vet!

Drew Barrymore

I öppningsscenen kunde vi se Drew Barrymore som Casey Becker, som informerades om att hennes pojkvän hölls gisslan och till slut blev mördad.

Även om Barrymore var ett hyfsat känt namn innan filmen kom ut har hon haft ännu mer framgångar efter det. Hon har dessutom startat ett eget produktionsbolag, lanserat ett eget skönhetsmärke (Flower) och blivit mamma till döttrarna Frankie och Olive.

Neve Campbell

Neve Campbell, som spelar Sidney Prescott i filmen, överlevde både det ena och det andra och kunde tillslut avslöja vem den riktiga mördaren var. Skådespelerskan medverkade även i Scream 2, Scream 3 och Scream 4 och har medverkat i en hel del filmer och serier efteråt, bland annat House of Cards.

I september 2020 blev det officiellt att Campbell kommer att medverka i Scream 5 tillsammans med Courteney Cox och David Arquette. Filmen beräknas ha premiär 2022.

Courteney Cox

Cox spelade Gale Weathers, en reporter som rapporterade om morden i staden Woodsboro, Kalifornien, och är en av få stjärnor som faktiskt överlevde. Under inspelningarna träffade hon sin numera ex-make David Arquette.

Courteney Cox var en av skådespelarna i succéserien Vänner när filmen släpptes, och har sedan dess även medverkat i serier som Dirt och Cougar Town. Hon och David Arquette är numera skilda och har dottern Coco tillsammans.

Rose McGowan

Skådespelerskan spelade Sidneys kompis Tatum Riley, som gick ett grymt öde till mötes under en fest. McGowan har medverkat i en del serier sedan genombrottet, bland annat Charmed. Hon var dessutom en av de första som talade ut om nu dömde Harvey Weinstein, som sedan blev startskottet till MeToo-rörelsen.

David Arquette

David Arquettte spelade biträdande sheriffen Dewey Riley i filmen, och var den som hjälpte Courteney Cox karaktär att undersöka morden. Även han medverkade i uppföljarna. Arquette har synts i serier som The Outsiders och Parenthood och har på senare tid mest producerat bakom kameran. Han har dottern Coco tillsammans med Courteney Cox och har dessutom två söner med frun Christina.

Skeet Ulrich

Skeet Ulrich var något av en så kallad flickfavorit på 90-talet och spelade Billy Loomis i filmen. Han var Sidneys pojkvän som till slut visade sig vara den maskerade mördaren. Efter Scream har han mest fokuserat på familjelivet för att uppfostra sina barn, tvillingarna Jakob och Naiia, men har på senare tid synts i serier som Law & Order: LA och Riverdale.

Matthew Lillard

Lillard spelade karaktären Stu Macher, Tatums pojkvän och Billys medbrottsling. Han syntes i en hel del filmer på 90-talet, bland annat She's All That, Summer Catch och filmerna om Scooby-Doo. Den numera gifta småbarnspappan kan just nu ses i serien Good Girls.

Foto: TT

Källa: People

Relaterade artiklar
10 kändisar som ska ha levt i öppna förhållanden
12 tröttsamma saker som händer i varje (!) high school-film