Apple-symbolen på baksidan är en knapp – och vi hade ingen aning

Apple-symbolen på baksidan är en knapp – och vi hade ingen aning

Hur kan vi ha missat att Apple-symbolen på baksidan av telefonen är en touch-knapp? Du kan programmera den till en rad saker – och här är hur du använder den dolda funktionen bäst!
Så kan du göra apple-äpplet till ett kortkommando
Slå på ljud

Det är lätt att tänka att framsidan av ens Iphone är det enda som fyller någon funktion. Visst, det är där skärmen sitter och majoriteten av alla funktioner – men inte alla. Vad många – inklusive undertecknad – har missat är att det finns sätt att använda mobilen även med baksidan.

Med några enkla inställningar går det att göra så att man tar skärmdumpar, låser skärmen, startar Siri eller ökar ljudvolymen genom att helt enkel trycka på baksidan av Iphonen, kring där Apple-äpplet sitter. Detta fungerar också även om man har skal på sin mobil!


Så här gör du för att använda funktionen:

1. Gå in på Inställningar.

2. Gå in på Tryck, under sektionen Fysik och motorik.

3. Scrolla längst ner, och tryck in dig på Tryck på baksidan

4. Där kan du ställa in två olika kommandon – ett om du trycker snabbt två gånger på baksidan, och ett om du i stället trycker tre gånger. Klicka in dig på båda och kolla in vad det finns för funktioner att välja på, och prova det som passar dig bäst!

Lycka till med dina nya mobil-funktioner – och tycker du inte om det är det bara att stänga av igen på samma sätt som du satte på det.

Foto: Apple

Relaterade artiklar
Så designar du om din iPhone med nya iOS 14
Iphone 12: Allt du vill veta om de 4 nya modellerna
Varför ska man ha en läsplatta? Baaam har testat