greys anatomy

Oväntade detaljer om våra favoritkaraktärers död

Pousseys dödsfall i Orange Is the New Black och slakten av i stort sett alla i Game of Thrones. Här är de oväntade detaljerna om våra favoritkaraktärers död!
TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna
0:50

Efter reklamen: TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna

(0:50)

Slå på ljud

.Förr var det ovanligt att en favoritkaraktär i en serie gick bort, men i dag är det mer regel än undantag. Ofta är det inte heller bara jobbigt för tittaren att se en skådis gå bort utan också för hela teamet som gör serien.

Här är oväntade detaljer om våra favoritkaraktärers död – och som faktiskt gör det, om möjligt, ännu mer ledsamt!

Bob Newby i Stranger Things

I Stranger Things var originalplanen att låta karaktären Bob Newby gå bort i det fjärde avsnittet av säsong två av serien, men skaparna bakom har berättat att de hela tiden sköt upp karaktärens oundvikliga bortgång.

– Vi fortsatte att förhala det eftersom vi verkligen började gilla karaktären, och för att han blev allt viktigare för handlingen, har bröderna bakom serien, Matt och Ross Duffer, tidigare sagt.

Matt har även berättat att han fick ett sammanbrott efter att ha "dödat" karaktären och att det verkligen "gjorde ont" att göra det.

Lexie i Grey's Anatomy

Under inspelningarna av Grey's Anatomy var det ytterst få som visste att karaktären Lexie skulle dö och att skådespelaren Chyler Leigh skulle lämna serien. Det var först när de läste manuset inför den åttonde säsongen som de flesta fick reda på det.

Sarah Drew, som spelade April Kepner i serien, har tidigare berättat om hur det var när alla fick veta vad som skulle hända.

– Vi grät allihop när vi läste manuset eftersom ingen visste om att det skulle hända. Det gick rykten om att någon kanske skulle dö, men ingen förutom Chyler visste vem det var, sa hon då.

Poussey i Orange Is the New Black

När Orange Is the New Black spelades in visste skådisen Samira Wiley, som spelade Poussey, att karaktären skulle dö ett år i förväg. De flesta av skådespelarna hade dock ingen aning och det var först när de fick läsa manuset som de fick veta. Blair Brown, som spelade Judy King, har berättat att man kunde se vilka som hade läst manuset eftersom de flesta grät efteråt.

Finn Hudson i Glee

Skådespelaren Cory Monteigh, som spelade karaktären Finn Hudson i Glee, gick tragiskt bort i en överdos år 2013 vilket även gjorde att Finn dog i serien. Avsnittet "The Quarterback" handlade om just det, och innan de påbörjade inspelningen hade teamet en privat minnesstund där de sjöng och hyllade både Cory och Finn Hudson.

Skådespelarens flickvän Lea Michele, som även medverkade i serien, har berättat om hur det var att spela in avsnittet.

– Jag känner att, för mig personligen, så har jag förlorat två människor: Cory och Finn. Vi hade en vacker minnesstund för Cory och några av skådespelarna sjöng och människor pratade om honom. Det kändes helt rätt att göra samma sak för Finn, det var väldigt läkande, har hon sagt i en intervju.

I stort sett alla i Game of Thrones

Efter att ha filmat det ökända Red Wedding-avsnittet i Game of Thrones, där i stort sett alla favoritkaraktärer dör, var skådespelaren Richard Madden, som spelade Robb Stark i serien, tvungen att sätta sig på ett flygplan. Eftersom han kom direkt från inspelningen var han helt täckt av fejkat blod. Då scenerna hade varit så jobbiga mentalt att spela in grät han under hela flygningen.

– Jag grät och grät den fredagen. Jag var hysterisk, faktiskt. Jag var helt slut, och grät hela vägen hem. Jag grät och var täckt av blod, så jag såg ut som att jag hade mördat någon när jag gick på det flyget.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

TV: Det här är nytt på Netflix i augusti
0:46

Efter reklamen: TV: Det här är nytt på Netflix i augusti

(0:46)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Här är alla nya serier och filmer på Disney+ i augusti
Ögonblick där tonåringar inte agerade som tonåringar i film