guide till rom

Din BAAAMaste guide till Rom - shopping, restauranger, sevärdheter

CHIC har tagit hjälp av italienaren Giampaolo Stramaccioni och samlat de bästa tipsen som kommer att göra din weekendresa till Rom oförglömlig. CHIC ger dig din CHICaste guide till Rom.

Rom är staden som bjuder på en magisk kultur, vacker arkitektur och shopping som får plånboken att gå på högvarv. Staden erbjuder det mesta och är likt ett smörgåsbord fyllt på allt man kan önska sig under en två-dagars weekend. Enda nackdelen är att staden kryllar av turister som en aggressiv myrstack vilket gör att man likt en MMA-match ibland måste slå sig fram bland alla kameror och shoppingkassar. Sen kan to do-listan lätt byggas på i en oändlighet vilket gör att man blir förvirrad innan man ens satt foten på italiensk mark. Men du kan vara lugn! Baaam har gjort en guide till Rom som gör resan perfekt!

Vad ska man göra?

Missa inte att besöka ruinerna Fori Romani, amfiteatern Colosseum och mausoleum Castel Sant’Angelo. Sen får du inte glömma att bara njuta och florera runt kring områdena Piazza Navona och Campo dé Fiori.

piazza navona

Piazza Navona i Rom.

Var dricker man bäst drinkar?

MONS. Här serverar det cocktails som får en att vilja ropa in nästa, och nästa och nästa. Sen gör atmosfären, tack vare den fina inredningen, att man gärna vill stanna hela kvällen. Missa inte heller att gå på toaletten så du får uppleva deras fantastiska romerska badrum med en fontän i mitten. Ett annat fantastiskt drinkställe du måste besäka är Salotte 42 som är placerat mitt framför det antika och vackra templet Tempio di Adriano.

Läs även:
Baaams guide till Frankrikes vackraste platser
Här ligger Europas 8 bästa beach clubs
Baaams ultimata guide till Palma – den nya it-staden

Var ska man shoppa?

Vill du lyxshoppa är det avenyn Via Cola di Reinzo eller Spanska trappan, Piazza di Spagna, du ska ta dig till. Föredrar du mer ruffiga kvarter, med unika kläder och andra tillbehör är det Piazza Vittorio Emanuele II som gäller. Sen får du inte missa butiksstråket Via del Corso som bjuder på många mysiga butiker och ett skönt tempo.

prada butik rom

På lyxiga Prada i Rom får plånboken lida.

Var ska man klubba?
Goa Club ligger en bit utanför stan men är måstet på torsdagar om du vill dansa till kända DJ:s från Ibiza och Amsterdam. Sen är La Maison, Art Café och Shari Vari riktigt bra klubbar i city.

Hur tar man sig runt bäst?

Undvik helst allt som heter buss eller tunnelbana. Bor du runt omkring centrum kan du i princip gå överallt. Om du däremot behöver ta dig runt rekommenderas appen Enjoy som är en car sharing tjänst. Du parkerar fritt, bokar bilen genom appen och betalar 0.25 cent per minut vilket är billigare än taxi. Ett plus är även att du lär känna staden mycket bättre.

Var ska man äta?

Vill du lyxa till det och äta framför en vy som blickar ut över hela Rom är Hotel Splendid Royal det perfekta stället för dig. Gillar du däremot en mer traditionell italiensk restaurang som serverar äkta italiensk mat belägen i det vackra området Piazza del Popolo, är det Dal Bolognese du ska gå till. Restaurangen Girarrosto Toscano är i sin tur en dold underground pärla som är autentisk på riktigt. Priserna är dessutom överkomliga och det är riktigt, riktigt bra på just kött. Deras köttbullar är magiska.

Dal Bolognese  restaurang rom

Restaurangen Dal Bolognese i Rom serverar äkta italiensk mat.

Läs även:
Här är sommarens hetaste resmål 2016
Baaams guide till Italiens vackraste byar
Åtta smarta sätt att bli uppgraderad på hotell (varje gång!)

Foto: IBL/Thinkstock